Mikroişlemci Üzerinde Yumurta Pişirildi!

0
FZ
Yanlış okumadınız! İngiltere'deki bir bilgisayar meraklısı, Athlon mikroişlemcisi üzerinde yumurta pişirip, afiyetle yemiş.

11 dakika boyunca çalışan mikroişlemci, yaydığı termal enerjinin büyük bir kısmını üstündeki plakaya aktarmış ve bu sürecin sonunda kızaran işlemci değil yumurta olmuş.
Kendini Trubador olarak tanıtan enteresan şahsiyet mikroişlemciyi meşgul etmek için hangi programı çalıştırdığını belirtmemiş ;-) (Aklıma MD5 kriptografik hash fonksiyonu ile üretilmiş bir sayının karşılık geldiği karakter dizisini bulmak için kullandığım program geldi, çalıştırdığımda CPU %100 meşgul görünüyordu!)

Bu haber karşısında LeMan'dan Erdener Abi ya Erkut Abi'nin nasıl bir tepki göstereceği merakla bekleniyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Simdi bu adami alin önce dünya mutfaklari üzerine en buyuk seflerden ders verin ve tez hazirlatin sonra bir fransiz restoraninda 2 yil ascilik yaptirin daha sonra mikroislemci mimarileri üzerine 8 yil egitim verip AMD'de bekçi olarak ise sokun - Erkut Abi

Zikkim Ye! - Erdener Abi
0
FZ
Önce yarıldım, sonra da koptum :))))))))))
0
conan
Win 2K`de task barin ustunde sag mousea basilir, Task Manager adli program calistirilir (Dilenirse CTRL+SHIFT+ESC tus kombinasyonu da olur) Cikan pencerede Performance diyalogu secilir, Cikan Task Manager Penceresi (ya da herhangi bir IE penceresi) ust taraftan mouse ile tutularak saga sola yukari asagi bir kac sn sallanir, CPU Usage`da izlenen degerler bir yere not edilir, 11 dakika sonra CPU`da pisen yumurta afiyetle yenir.

Mouse sallama efekti de tavayi sallama efekti ile analoji yapilarak olaya daha bir gercekcilik katilmis olur.

CPU`yu 100% calistirmak icin kriptografiye gerek yok hehehe :)
0
FZ
11 dakka beklemekten sıkılanların imdadına yetişir number-crunching programlar ya da kriptografiyle ilgili programlar.

Bu arada mouse-sallama tava-sallama analojisi ile yardın geçirdin, kopardın, başka diyarlara götürdün :))))))))))))
0
skoylu
burncpu veya cpuburn gibi bir sey vardi,freshmeat'te ararsaniz bulursunuz. Ben CD-Burner ararken hep ayagima dolasiyordu.
Bir kere denemistim, hakikaten, celeron'a bile izgara yaptirabilecek gibi gorunuyordu. Bir deneyin.
0
skoylu
Bakin Intel'den arakladigim ilginc bir CPU isitma formulunu sizlere de anlatayim.

100 kusur dolar verilir, makineye Windows 9X kurulur. Onsart bu. Bir MS-DOS penceresi acilir. edit calistirilir. Defalarca, ara vermeden, Alt, O, Esc tuslarina sirayla basilir. Inteldeki arkadaslarin ilettigi kadariyla, bu dehset sekilde CPU yukunu artiran bir seymis. Ben hic denemedim, onlarin yalancisiyim.
0
anonim
-Erdener Abi güzelim Antlon mikroişlemcişi üzerinde yumurta pişirdim abi.sen de yengeyi al gel bigün,mangal yaparız abi.
-Sen bi dolaş gel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NEC dünyanın en hızlı bilgisayarını yaptı!

FZ

Meşhur Japon bilgisayar firması NEC, Earth Simulator adlı yazılımı 36.500 Gigaflop (flop : floating operations per second) hızında çalıştıran dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştirdi.

Bu yarıştaki en önemli oyuncu IBM'in şimdiye dek geliştirdiği en hızlı makina (ASCI projesi bağlamında) 12.000 Gigaflop hızda çalışabiliyor.

Creative Sound Blaster Live Value Muamması

mambo

Creative'in ses ve grafik kartlarında ileri noktada olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama Creative'in en iddalı olduğu Sound Blaster Live Value eğer yüklenebilirse(!) gerçekten çok kaliteli bir ses kartı ve size kartın sürücüsü ile birlikte verdikleri LAVA programı mp3 formatındaki müzik dosyalarının sıkıştırılmasından kaynaklanan ses kayıplarını en aza indirmesi ve şu anki bilgisayarda müzik dinleme ortamında en çok kullanılan format olan mp3 için gerçektende çok güzel bir olay ama ne varki sürücü ile birlikte verdikleri lava programına karşı Creative Sound Blaster Live Value sürücüsü Windows 98 ve Windows 98SE için yeterli değil.

Cappuccino alırmısınız?

parsifal


Geçenlerde bir arkadaşımla eski dergileri karıştırırken 1994 yılından bir PC dergisi gözüme çarptı. Müthiş DX4-100'lerden bahsediyordu. Birde "docking station" denilen bir sistem ile ilgili özel bir araştırma vardı.

Neden günümüzde yok bu sistem? Yoksa laptop teknolojisi ile bu sistem çöpe mi atılmıştı?

Game Boy Advance üzerinde UNIX

anonim

Köşedeki bakkaldan bir zaman makinası satın alıp 1970'lere bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Orada üzerinde UNIX R5 çalşan 20mhz, 32bit işlemcili, 240x160 çözünürlükte renkli LCD ekrana sahip bilgisayarınızdan bahsettiğinizde büyük olasılıkla hiçkimse size inanmayacaktır, ne de olsa hiç kimse o kadar zengin olamaz. Fakat sanıyorum en büyük şoku bu bilgisayarı cebinizden çıkarttığınızda yaşayacaklardır.

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.