Creative Sound Blaster Live Value Muamması

0
mambo
Creative'in ses ve grafik kartlarında ileri noktada olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama Creative'in en iddalı olduğu Sound Blaster Live Value eğer yüklenebilirse(!) gerçekten çok kaliteli bir ses kartı ve size kartın sürücüsü ile birlikte verdikleri LAVA programı mp3 formatındaki müzik dosyalarının sıkıştırılmasından kaynaklanan ses kayıplarını en aza indirmesi ve şu anki bilgisayarda müzik dinleme ortamında en çok kullanılan format olan mp3 için gerçektende çok güzel bir olay ama ne varki sürücü ile birlikte verdikleri lava programına karşı Creative Sound Blaster Live Value sürücüsü Windows 98 ve Windows 98SE için yeterli değil.
Kartı sadece kendi sürücüsü ile yüklediğiniz zaman hata veriyor yeni kartın yanında alınan sürücü Windows'lara yüklemek için yeterli değil. Çoğu kullanıcı bunu Windows'un hatası olarak görse de olay tamamen Creative'in yanlışlığı. Kartın sürücüsünü yükledikten sonra uzun aramalar sonucunda Sound Blaster Live'ın güncelleme dosyasını bulmanız gerekiyor. SB1199 adını taşıyan bu güncellemeyi bulmak sanıldığı kadar kolay değil ve bu da bazen tek başına yeterli olmuyor. SB1199 un yetmediği zamanlar da ise www.creativehelp.com dan kendi bilgisayarınıza uygun güncelleme dosyasını bulup indirmeniz gerekiyor. Bu güncelleme dosyaları sanılanın aksine bir iki MB de değil, en küçük update yaklaşık 7 mb civarında. Bazen bunların 2 yada 3 ünü de indirmeniz gerekiyor. Bu da Türkiye telefon hatlarını göz önünde bulundurursak en az yarım saatinizi bunları indirmek için ayırmanız anlamına geliyor. Piyasada yaklaşık 49$ civarında olan bu kart için bence bu kadar uğraşmak çok gereksiz o kadar para veriyorsunuz ve sorun çıkarıyor. Tamamen Creative e ait olan bu hata hala giderilmiş değil. Siz kartı alırken ne kutunun üzerinde böyle bir hata olduğuna dair bir yazı görüyorsunuz nede satıcı firma bunun hakkında bir bilgi veriyor.Sonra uğraşmak tamamen size kalıyor. İlk zamanlar makinenizin bozuk olduğunu dahi düşünebilirsiniz ama heyecana mahal yok hata tamamen Creative'in SB1199 adlı dosyası şu an yok, aramalarım devam ediyor yada site sahipleri ile görüştükten sonra eğer izin verirlerse dosyayı burdanda indirebileceksiniz. Sound Blaster muammasında sizlere başarılar..........

Görüşler

0
anonim
Merhaba;
Soundblasterla ilgili sorunlar sadece driver yetersizliği değil, aynı zamanda çok ciddi bir dip gürültü sorunu var..Bir SBLive Platinum sahibi olarak Ensoniq chipsetin getirdiği wave synth. güzelliklerini de gölgede kaldığını söylemeden geçemeyeceğim..Keşke Creative Ensoniq'i satın almasaydı...Çünkü Ensoniq rocks, Creative Sucks!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Garibanın Wireless Projesi!

sundance

Son zamanların gözde konusu wireless ağlar ilginizi mi çekiyor? İki sokak ötedeki arkadaşınızla wireless bağlantı kurmak mı istiyorsunuz?

Bunun en kolay yolu, yaklaşık $100-$150 değerinde çekim gücü yüksek bir wireless kart almak.

Fakat kim buna bu kadar para ayırır ki? Bir usb wireless adaptör alıp, kendi antenini yapmak ve belki de kilometreler ötesi ile iletişime geçmek varken.

Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

FZ

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.

Sony Bilgisayarları PlayStation 3 Yongasını Kullanmaya Başlıyor

spiderman

Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.