Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

0
FZ
Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal

Görüşler

0
jai
Şaşırmadım da üzülmedim de. Bunları hissedemediğime üzüldüm.
Yalnız birşey geçti aklımdan, bu tür durumlara karşı istemsiz gelişmiş tilki kurnazlığı ile, acaba bu vekilin nasıl bir planı var sitelerle ilgili? Ve acaba bu vekil fırsattan istifade bilişim karizması peşinde olabilir mi?
0
FZ
Katı olan her şey buharlaşıyor ya, pek katı olmayan ve her ortama gelen "web sayfası yaparız hocam" da buharlaşıyor galiba.

Övünürüz bazen Osmanlı İmparatorluğu filan diye, aklıma geldi, mimarlık, mühendislik filan... Köprü yaptırıp da mimarı ve işçileri köprünün altına yerleştiren, üzerinden büyük yükle geçip o şekilde kalite kontrol yapan bir ecdadın torunları olarak görülen o ki biraz ciddiyet erozyonu ile idareten sürdürüveriyoruz hayatları. Her şey sanki gereğinden fazla hızlı ve sanat, zanaat, mimarlık, mühendislik gibi şeyler de bambaşka şekillere bürünüyor. Ustalık yerini tatsız tuzsuz bir hayata bırakıyor ve kültürün içi boşalıyor...
0
sefalet
"Beş dakikada site yapılır" lakırtıları ya da Milletvekilleri site açar da ne için kullanır gibisinden soru ve düşünceler aklıma gelmek ile beraber, bunlara değinmeyeceğim.

Ama "Övünürüz bazen Osmanlı İmparatorluğu filan diye" laf edilince FZ tarafından, bu nokta ilgimi daha çok çekti.

Acaba bugünün her yanlışı tarihin ve tarihsel süreçlerin mirası mı? Burada demek istediğim tarihsellik geçmişin herhangi bir anı değil.Tarihsel süreçten kastım bugüne uzak tarihi anlar.(Osmanlı gibi)Acaba bugünün olup bitenini hafife almak ve bugünün insanının sorumluluğunu hafifletmek değil mi tarihe mal etmek bazı şeyleri?

Osmanlı pek çok şekilde çözümlenebilir, eleştirilebilir.Fakat mimari konusunda FZ'nin belirttiği üzere bir yaklaşım, "çarpıtma" ve aşırı genelleştirme olarak tanımlanabilir.Osmanlı mimarisi Osmanlı'nın övünülecek özelliklerinden biri olmak ile birlikte insan hayatına verilen önemsizliğin bir belirtisi olarak kullanılması haksızlık olur.Hele ki bir imparatorluk için "insancıllık"(hümanizm) boyutunda köklü bir geçmişi olduğunu söylemek mümkün iken.
0
FZ
Yapılan bir mühendislik hatasının insanın canını alarak ödetilmesini talep ediyor ya da bunu mutlak surette takdir ediyor değilim. Dikkatleri çekmeye çalıştığım hususu herhalde pek iyi anlatamadım. Konu işin ciddiye alınması ve aldırılması konusu.

Öte yandan, mühendislik ve müteahhitlik açısından bakacak olursak, memlekette depremler oluyor binlerce insan ölüyor. Can çekişerek. İmzayı basan mühendisler, mimarlar, müteahhitler hala bina yapmaya devam ediyor mesela. Hayır bu adamları asmayalım, öldürmeyelim tabii ki. Cezalandıralım hukuk sistemimiz doğrultusunda ama asıl mesele çürük çarık sistem yapmayı akıllarından bile geçirmelerini engellemek, geçirenlerin ürpermelerini sağlamak değil mi?

Geçmişe özlem duyanlardan değilim ama bu topraklardaki birtakım oluşumların da geçmişini bilmek isterim, mesela "ahilik". Meslek örgütleri. Geçmiş zamanın "sertifikasyon" ve toplumsal kontrol sistemleri. Kalitesiz iş yapan nasıl cezalandırılırdı, kaliteli iş çıkması için insanlar nasıl usta olarak yetiştirilirdi.

Bugünkü derdimiz de çok farklı değil, insanlar mesleklerini iyi icra etsinler, elimizdeki kaynaklarla mümkün olabildiğince güven, huzur ve konfor içinde yaşayalım istiyoruz. Kalite kontrol dediğimiz şey bir yanı ile terbiye, insan yetiştirme meselesi. Bunun içine köprü yapan mühendisin cezalandırılması da girer, üniversiteye yeni başlayan bir gencin bir terbiye ile tanışması da.

Geçmişimizle bağlantılı o kültürel ve sosyal yapıları, terbiyeyi, vs. iyice bir öğrenmekte bir zarar olduğunu düşünmüyorum. Bugün insanlar yönetim ve işletme "guru"larını ülkemize getirtip saati bilmem kaç yüz dolardan konferans verdirtiyor, bir sürü kitaplar satılıyor. Ben de diyorum ki, biraz da bu toprakların geçmişine bakalım, iş terbiyesi, iş kültürü, işi ciddiye almak, düzgün ve sağlam yapmak ne demekmiş, nasıl algılanmış, insanlar birbirlerini nasıl denetliyormuş vs. biraz inceleyelim, belki geleceğe ışık tutacak kıvılcımların fosilleri ile karşılaşır, bundan faydalanırız.
0
sefalet
Söylediklerinize katılıyorum sadece verdiğiniz örnek yanlış anlamalara açık geldi.
0
East
Bende örneğe dikkat çekeyim. Bana kalırsa o örnekte usta ve işçilerin kendine güvenleri saklı. Biz bir işi yaptıkmı tam yaparız. Yok eğer bu başka türlü bişeyse zaten örneğin konuyla alakası olmaz . 5 dakikada site yaparız . peki yaptın 5 dakiikada siteyi sonra hertürlü garantiyi verebilirmisin ??? Ya da bu tip şeyler . Kalite insanın önce kendisinin kaldırabileceği kriter olmalı ( bi bakımada öyle ) . O ustalar zamanında kaldırabilecekleri şekilde yapmışlar. Neyse lafı daha fazla uzatmayayım. herkese iyi günler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e Soralım: 50 km Otoyol Yapmamak !

anonim

Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya'nın buradaki köşe yazısına göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türksat Genel Müdürü Osman Dur arasında son derece ilginç bir diyalog geçiyor...

Dur, Yıldırım’a, “Sayın Bakanım, şu cari açık problemini çözelim” diyor.

MSN'de 3. Hotmail'da 6. Yazılım Geliştirmede Kaçıncı?

anonim

Microsoft, Antalya Kemer'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de 14.4 milyon MSN Messenger kullanıcısı, 10.2 milyon Hotmail kullanıcısı olduğunu belirtmiş. Bu değerlerle Türkiye, MSN Messenger'da dünya üçüncüsü, Hotmail kullanımında ise dünya altıncısıymış.

Toplantıda Microsoft tarafından Türkiye bilişim pazarı konusunda açıklanan veriler ise oldukça ilgi çekici. Türkiye bilişiminin 4.4 milyar dolarlık Pazar pastası incelendiğinde Türkiye pazarının yarıdan fazlasının (2,36 milyar dolar, %54) donanıma ayrıldığı görülüyor. Yazılıma ayrılan pay ise yüzde 14 civarında (617 milyon dolar) kalıyor. Pastanın kalan kısmı ise (1,4 milyar dolar, %32) servisleri kapsıyor. Teknoloji kullanımında gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin hala donanım konusundaki açıklarını kapatmaya çalıştığını ve yazılım ve hizmetlere gereken payın verilemediği ortaya çıkıyor.

Kopya Cd ...

mambo

Bu ülkede her şeyin olduğu gibi sonunda cd kopyalama işininde suyu çıktı.Yeni çıkan her albümün ve filmin cd'sini orjinali çıktıktan 1 gün sonra tezgahlarda bulmanız mümkün. Hem de albümün türü ve kimin söylediği hiç önemli değil.

E-Devlet M$-Devlet'e Eşit Midir?

anonim

Birazdan vereceğim bağlantı Milli Eğitim Bakanlığımız'ın İlsis tabir edilen E-başvuru işlemleri arayüzüne aittir. Söz konusu arayüzden küçük bir alıntı yapmak istiyorum;

Sisteme Girişte Sorun Yaşayanlar İçin İlsis Sistemi, Internet Explorer 5.0 ve üzerindeki versiyonları için hazırlanmıştır. İlsis uygulamalarını kullanmak için Internet Explorer 5.0 ve üzeri versiyon tarayıcılar ile bu tarayıcılar için "orta derece" güvenlik ayarı gerekmektedir. Yukarıdaki formu kullanamıyorsanız,tarayıcı versiyonunuzu ve ayarlarını kontrol ediniz.


Şimdi devam edebiliriz...

Türkiye'ye Çin Usulu İnternet Sansürü

towsonu2003

Hürriyet'teki bir habere göre, "başta çocuk pornosu olmak üzere yasalara ve ahlaka aykırı görüntülerin internet üzerinden indirilmesi ve dolaştırılmasının önlenmesi için "perdeleme" geliyor. AKP Milletvekili Gülseren Topuz, bu tür görüntülerin internet üzerinden indirilip yayılmasını tamamen engellemeye dönük olarak yasa teklifi hazırladı."

Aynı haberde, AKP Milletvekili Gülseren Topuz'un ağzından şu sözlere yer veriliyor: