Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

0
sidar
TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "

İlgili Yazılar

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

TTNET ADSL fiyatlarını yeniden düzenledi.

larweda

Şu anda güzide memleketimizin tek ADSL üzerinden servis sağlayıcısı olan TTNET, yaklaşık 2-3 yıldır değiştirmediği ADSL tarifelerini yeniden düzenledi.
Yeni düzenlemeye göre, daha önce aylık 49 milyon TL. olan 128/32 Kbps bağlantı ücreti aylık 60 milyon TL.'ye çıkarıldı. Bu durumda ADSL - Kablonet arasındaki ücret farkı çok azalmış oldu.
Öte yandan, 256 ve daha üzeri downlink veren tarifeler de ulaşılabilir düzeylere çekilerek daha mantıklı rakamlara indirildi. Bu fiyat politikası, yakında ADSL pazarına girecek özel ISP'lerin belini kırmak olarak da nitelendirilebilir.

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org