Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

0
coskung
PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp
bazıları şöyle:
- Program kurulumu sırasında her zaman 'default' tercihini seçin. Bunun dışındaki tüm seçimleriniz size mutlaka problem yaratacaktır

- Bilgisayarınız şimdi reboot etmelisiniz dediğinde, size daha sonra reboot etme seçenegi sunsa bile mutlaka hemen reboot edin.

- upgrade işlemleri her zaman en cok kullandığınız özelliklerin yerine başka özellikler konması anlamına gelir.

vs. vs.

Bu makale üzerine Open Source Technology Group (OSTG) üyesi Jem Matzan nedense bu 10 kuralın tamamının Windows için geçerli olduğunu. Linux kullanıcılarının bu konuda hiçbir sorun yaşamadığına işaret etmiş:

http://www.newsforge.com/article.pl?sid=04/11/16/215229

İlginç bir makale ve makale değerlendirmesi. okunmasını öneririm.

Görüşler

0
sundance
Açıkcası ben şaşırdım.

Zamanında Bay Dvorak'ın (ki bildiğim kadarıyla kendisi Dvorak klavyesini icat eden zatın soyundan gelen saygın birisi) çok güzel makaleleri vardı.

Fakat bu makale, nasıl diyeyim biraz aceleye gelmiş gibi.

Eleştirisi ise çok güzel, yerinde tespitlerle dolu. Özellikle The world is bigger than what you see through Windows ifadesi çok güzel, bunu t-shirt yapacağım.
0
FZ
Aksiyom: Kendiliğinden apaçık olan ve böyle olduğu için öteki önermelerin ön dayanağı olan temel önerme, belit, mütearife.

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=aksiyom

Bence "aksiyom" lafı burada doğru seçilmiş ama biraz eksik bağlamda kullanılmış, doğrusu şu olmalıydı:

Modern MS Windows Kullanımında 10 Temel Aksiyom
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

The MSN® Titanium Visa® card

gILgamIsh

Ailemizin şirketi MSN, bir kez daha bi nev`i banka tadında / zihniyetinde çalıştığını cümle aleme gösterdi. İşte karşınızda:
emesen titanyum viza

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.