Mozilla 1.5, Mozilla Firebird 0.7 çıktı

0
tongucyumruk
Mozilla uygulama grubunun 1.5 sürümü duyuruldu. Aynı zamanda "benim bu kadar uygulamaya ihtiyacım yok" diyenlerin tercihi olan Mozilla Firebird gezgini ise 0.7 sürümüne ulaştı...
Mozilla'nın yeni sürümünde en çok dikkati çeken özellikler Mail&News bölümüne eklenmiş olan yazım denetleme özellikleri ile browser'ın tab modunda yapılan birden fazla tab açıksa pencereyi kapatmadan önce emin misiniz diye sorması gibi kullanımı kolaylaştırıcı düzenlemeler. Daha detaylı bilgiye sürüm notlarından ulaşabilirsiniz.

Ne yazık ki haberin hazırlandığı sırada Mozilla Firebird'ün sürüm notları henüz güncellenmemişti... Öğrenmek için tek yolumuz denemek gibi gözüküyor...

Görüşler

0
FZ
Tutucu bir kullanıcı olarak 1.4´e yeni geçtim ;-) (1.0 vardı, yeni makina kurunca 1.4 yükledim birkaç hafta önce). En hoşuma giden özelliklerden biri Mozilla Mail içindeki `embedded junk mail´ filtreleme özelliği. Eğitmesi max. birkaç saniye ya da dakika sürüyor ve şimdiye kadar da hata yaptığını görmedim (günde 30´un üzerinde SPAM e-posta mesajı alanlar ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklardır).

Tarayıcı olarak ise gerek MS Windows gerekse GNU/Linux ortamında olsun Firebird´ün başımın üstünde yeri var ;-)
0
conan
mozilla sitesi bir kac saattir down. Ilginctir...
0
anonim
yayinonline.com'da cok guzel bir online radyo servisi verilmekte; fakat her zamanki gibi yurdum insanin at gozluklerinden olsa gerek ki, site sadece winmplayer desteklemekte. ayrica bu online radyo dinleme isini realplayer ya da mplayer ile linux'da basarabilen var mi?
(biliyorum konu ile pek alakali degil ama, sorun mozilla'yi da ilgilendiriyor diye dusunuyorum)
0
Challenger
Ben mozilla için mplayer plugini yükledim ama başaramadım. Bunun yanında yayinonline.com' daki radyoları netscape de windows altında çalmamıştı. Ben de merak ettim şimdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

conan

Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

Mozilla Labs'tan Cep Telefonu Tasarımı

tongucyumruk

Mozilla Labs konsept serileri dahilinde yeni cep telefonu tasarımları olan Seabird'ü duyurdu. Sistem tek başına bakıldığıda üzerinde Firefox yüklü olan sıradan bir Android yüklü smartphone'a benzese de bazı kritik özellikleri ile sıradan telefonlardan ayrılıyor.

Mozilla 1.7 de çıktı!

Challenger

Mozilla FireFox 0.9 ve Thunderbird 0.7' nin ardından Mozilla 1.7 de duyuruldu. Yeni Mozilla' nın açılışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Mozilla 1.7 ile ilgili sürüm notlarını http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7/ adresinde bulabilirsiniz.

Mozilla Türkiye Resmi Sitesi Açıldı

anonim

Uzun bir süredir Mozilla ve alt projelerinin yerelleştirilmesi işlemlerini yapan LAPIS[1] ekibi , Mozilla hakkındaki kaynakları bir araya toplamak ve merkezi bir noktadan yürütmek adina tüm çalışmalarını LKD[2] katkılarıyla açılan Mozilla Türkiye[3] resmi sitesi http://www.mozilla.org.tr adresine taşımıştır.

FireFox'u Savunalım!

anonim

Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

Defending The Fox