Mozilla Projesinde Radikal Değişim: Phoenix

0
Maverick
http://www.mozilla.org/roadmap.html ve http://mozillazine.org/talkback.html?article=3042 adreslerinde görülebileceği gibi Mozilla projesi Mail ve Browser bileşenlerini değiştirmek istiyor.

1.4 son klasik sürüm olacak ve stable 1.0.x serisinin yerini alacak. Ayrıca liderlik şekli değişip daha etkili modül sorumluları atanacak. Phoenix'e neler oluyor diyenler bunu beklemiyorladı sanırım ;^) (Tarihin 2 Nisan olduğunu hatırlatayım, bu bir şakaya benzemiyor) Bu haberle hız olarak slashdot'ı da geçmiş olduk bu arada...

Görüşler

0
conan
hehehe
(phoenix fan)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla one point oh release party

m1a2

Mozilla 1.0 final release`den önce 1.0 release partisi duyuruldu :) 20 Haziran`da San Fransisco`da düzenlenecek partiye katılım serbest mi? Tabii ki öyle, küçük bir farkla. Partinin düzenleneceği dna lounge bar sınıfına girdiğinden eyalet yasaları gereği bu tip yerlere giriş için 21+ şartı gerekiyor. Yani 21 yaş altı Mozilla`cı Fazlamesaiciler (güzel bir sınıflama oldu di mi ama?) için üzgünüm, partiye katılamayacaksınız, San Fransisco`ya uçak bileti almaya kalkışmayın ;) Şimdi alternatiflerden bahsedelim: şurdan webcam ile partiyi takip edebilirsiniz. Veya Bugzilla`da 1.0 release`i için son derece kritik olarak rapor edilen Bug-100309`a kayıt yaparak bu bug`ı kapatabilir ve 1.0`ın çıkışını hızlandırabilirsiniz ;) Evet, Uruguay`dan Belçika`ya kadar alternatif partiler plânlanmış durumda. Microsoft-Turkey boğazda bi şeyler yapmıştı XP için. Onlardan yardım mı istesek acaba? Tecrübelerden istifade etmek lâzım...

Not. Netscape`i pas geçerek bunu `Haberler` kategorisinde gönderiyorum. Netscape`i kaldırarak -veya kaldırmayarak- şöyle güzel bir `mozilla` kategorisi açsak diyorum; üstelik şurda fevkâlade haşmetli bir resim de var, onu da `mozilla.gif` olarak kullansak hani diyorum ;)

Mozilla ve Mozilla Firefox'ta Güvenlik Açığı! ;-)

Challenger

Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.

Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

conan

Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

Mozilla´da dev güvenlik açığı!

tongucyumruk

Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.

Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

darkhunter

Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.