MS Gatekeeper test de rezalet

0
anonim
Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)
3 gün ikişer soru geldi. Soruların bazıları genel güvenlik bilgisi sorgulasa da son 3 soru Active Directory ve "Group Policy"lere dayalı senaryo bazlı uzun sorulardı. Verilen 30 saniyede GPOlarla yatıp kalkmadığınız sürece cevaplamak hakikaten imkansız gibiydi. Benim GPOlarla yıllardır alakam olmadığını düşünerek 3. günden sonra gözümdeki önemi azaldı.

Ama bu sabah sorulara bakalım ürün bazlı değilse cevaplarım derken asagıdaki yazı ile karşılaştım.

">>: Gatekeeper testim //
Thank you for your participation in The Gatekeeper Test. Due to technical difficulties which have impacted some score tracking we have decided to close the game immediately to avoid any disadvantage to participants. We sincerely apologise, but hope you appreciate the need to be fair. We are currently resolving the issue and will keep you informed about the test restart."


Yorum yok!

Görüşler

0
honal
Konu ile ilgili sikayetlerimiz yarisma baslamadan once baslamisti. Onceleri Linux altindan siteye erismemizde problem cikiyordu problem bizdedir(vay sen misin Linux kullanarak Windows guvenligini test etmeye calisan hede!)diyerek windows altinda denedik sonuc?, husran... Konuyu en son olarak microsoft'a bildirdik gelen cevap "sorundan haberdariz en kisa zamanda cozmeyi umuyoruz" oldu. Yarisma bitiyor biz hala sorunun cozumunu bekliyoruz:)
Detaylar
http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=9&blogId=1

http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=13&blogId=1

Son hata: http://www.huzeyfe.net/gatekeeper-hata.PNG

c:wındows da ne olaki, I!=ı
0
ttk
Merhaba

Webmatrix isimli bir program var, eğer onunla ayarları Türkçe olan bir windows'ta program yazılırsa "i" olması gereken harfleri "ı" olarak kaydedip hatâya sebep oluyordu. Bu veya benzeri bir problemden dolayı olabilir alınan mesaj.
Visual studio kayıt işini düzgün yapıyor bildiğim kadarı ile.
0
cs
"Page Back" tıklasaydın bari. İstediğin kadar puan alırdıın!

http://www.theregister.co.uk/2005/05/11/ms_gatekeeper_test_fiasco/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

larweda

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.