MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

0
julyano
Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.
Zayıflık MS Internet Explorer ile açılan herhangi bir HTML sayfasında kötü niyetli bir kodun kolayca çalıştırılabilmesine yol açıyor. Bu zayıflıktan yararlanmak isteyen kişi herhangibir kod bilgisi olmaksızın kolayca yararlanabiliyor. Zayıflıktan yararlanmak bu kadar kolay olduğu için önemi ve ciddiyetide artıyor.

eEye Digital, Microsoft'un güvenlik konusuna çok önem verdiğini fakat bu tür ciddi bir açığı kapatmak için 4 ay gibi bir sürenin çok uzun olduğunu söylüyor. Ayrıca eEye Digital, yayınlanan yama ile açık kapatılamıyor oluşundan ötürü Microsoft´ta çalışan mühendislerin yetersizliğinden olduğunu düşündüklerini ekliyor.

http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=328

Görüşler

0
FZ
Window kullanan ve düzenli update yapmayanların dikkatine: Blaster´dan çok daha tehlikeli programların geliştirilebilmesine izin veren yeni bir tür RPC açığı ile ilgili yamaları hemen sisteminize yüklemenizde fayda var.

Konu ile ilgili temel bilgi sayfası: http://www.microsoft.com/technet/treeview/?url=/technet/security/bulletin/MS03-039.asp

Yukarıdaki adreste belirtilen belgenin son kısmında sisteminize uygun yamayı çekebileceğiniz adresler mevcut.

Konu ile ilgili diğer sayfa: http://support.microsoft.com/?kbid=824146
0
julyano
Microsoft çarşamba günü Windows işletim sisteminde MSBlast solucanının etkisini yaratabilecek 3 yeni açık bulduğunu duyurdu.
Açıklar Windows NT 4.0,Windows 2000 Windows Server 2003, Windows XP ve 64 bit Windows XP sistemlerini etkiliyor. Bu sistemler Microsoft'un en yeni işletim sistemleri. Microsoft açıklara karşı bir yama yayınladı.
İlk iki açık hafıza taşması açığı, kötü niyetli kişinin veri takası ile bilgisayarınızın kontrolünü ele geçirebiliyor.
Üçüncü açık ise servis reddi zayıflığına sebep oluyor. Uzaktan yordam isteği(remote procedure call (RPC)) yapan bir bileşeni etkiliyor. RPC'ye çok fazla veri göndererek saldırgan sistemin tüm kullanımını elde edebiliyor. Bu açıkları birlikte kullanarak önce bilgisayara istenmeyen programlar yükleyip daha sonra bilgisayarı kullanarak servis reddi atağı başlatabiliyor.
MSBlaster veya Lovsan diye anılan solucanda benzer bir açıktan yararlanıyordu. Uzmanlar yeni bulunan bu açıklarında sonunda MSBlast solucanı benzeri bir zarara sebep olabileceğini söylüyor. Bu açıkları iyi kullanan bir saldırgan bağlandığı bilgisayarlarda kontrolü ele geçirip bir web sayfasını değiştirmekten bilgisayara format atmaya kadar birçok şey yapabilir.
MSBlast'ın kullandığı zayıflıktan farklı fakat benzer işlevi olan ve veri alışverişi için aynı portu kullanan bu açıklardan korunmak için Microsoft'un sitesinde yayınladığı yamaları yüklemek gerekiyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

meddah

Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.