Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

0
butch
Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.
Opera 5 Microsoft İnternet Explorer ı kullanmaya hepimizin bildiği sebeplerden dolayı yanaşmayan ve Netscape in dertlerinin sonsuza kadar bitmeyeceğini görenler için sanırım bütün dertlerin çözümü olacak. Neden mi? Öncelikle Opera bu üçü tarayıcının arasında en hızlı olanı, Linux sürümü var, bu zamana kadar ücretliyken artık tarayıcının tepesinde dönen bir reklamdan rahatsız olmayacaksanız artık ücretsiz, neredeyse her şey sorunsuz çalışıyor, sadece 2 Mb lık bir kurulum dosyası var ve bir sürü küçük hoş detay. Lafı fazla uzatmadan size bir küçük detay daha vereyim ve siz hemen gidin indirin en iyisi. Opera'nın bu sürümüne icq da eklemişler. http://www.opera.com

Görüşler

0
Lord
ilerliyen versiyonlari eger boyle giderse mukemmel olucak. Onerdigim butun poweruserlar operayI benimsediler ve IE yerine OperayI kullanmaya ba$ladILar,ancak bir tek bende ayarladIgIm halde turkce karakterleri gostermiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Sky'a Microsoft'tan Rakip

huso

Microsoft şu an deneme aşamalarında olan WorldWideTelescope hizmetini duyurdu. worldwidetelescope.org sitesindeki örnek videolardan anlaşıldığı üzere, ürün Google Sky'a rakip olarak piyasaya çıkarıldı. Denemek isteyenler siteden indirip ürünü kullanabilirler. Bakalım Sky rakibi Telescope'dan başka ne yenilikler getirecek micros~1 bizlere...

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.