MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

0
FZ
Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

İlgili Yazılar

Micros~1 Hacker'lara Meydan Okuyor ! Hem de XP-SP2 ile

sundance

Register.com'un haberine göre Microsoft UK'in başı, Alistair Baker, bir hackerın Windows XP-SP2 kurulu bir makinayı ele geçirdiğini görmekten oldukça etkileneceğini belirtmiş.
Firmanın bu güncellemesinin "kuma çizilmiş çizgilerin ilki" [hani yere bir çizgi çizersiniz, burayı geçersen kötü olur dersiniz, sonra da dayak yersiniz ya] olduğunu belirttiği meydan okumaya, Register'ın yorumu oldukça ilginç; "... bize belasını arıyor gibi geldi!"

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.