Micros~1 Hacker'lara Meydan Okuyor ! Hem de XP-SP2 ile

0
sundance
Register.com'un haberine göre Microsoft UK'in başı, Alistair Baker, bir hackerın Windows XP-SP2 kurulu bir makinayı ele geçirdiğini görmekten oldukça etkileneceğini belirtmiş.
Firmanın bu güncellemesinin "kuma çizilmiş çizgilerin ilki" [hani yere bir çizgi çizersiniz, burayı geçersen kötü olur dersiniz, sonra da dayak yersiniz ya] olduğunu belirttiği meydan okumaya, Register'ın yorumu oldukça ilginç; "... bize belasını arıyor gibi geldi!"

Görüşler

0
eyeQ
Rego diyorsunuz ancak link Inqu nun Linki. Sundance te benim gibi ikisini ayni firma saniyor heralde ;)

Fedora Core 3 ten sonra yil sonunda XP mi lisansiyla birlikte enisteme kakaliyacagimdan dolayi SP2 ile pek ilgilenmiyorum ama itina ile arayan aradigini bulurmus. :-]

Birde bu bir tuzak olmasin SP2 de belki 'hacker-tracker' gibi bisey var. Aha yakaladik haini hem bak GNU kullaniyor bunlar oteden beri benim ticari haklarima saldiriyorlardi asalim bunlari demesin. Iraka yaptiklari gibi ABD somurgesi ulkelere Open Kaynak giremez demeye getirmesin. Somurge derken 'stratejik ortak' somurgeleride kastediyorum.
0
malkocoglu_2
Gecende de Gates soyle demisti: "Eger korsanlar olduklari yerde dursalar (yeni teknikler kullanmasalar) onlarin isini coktan bitirmistik" -if they stayed where they are, we'd have them cooked-. ??. Bu soylem bana cok garip geldi... Yani, "eger futbol basketbol gibi oynansaydi iyi gol atardim" demek gibi bir sey oluyor bu... Bazen tepeden atiyorlar, babalaniyorlar, bazen de boyle oturup agliyorlar. ??.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

FZ

Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

conan

.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.

ARTIK GÜVENDEYİZ

anonim

Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

Windows 2000 ve NT´nin Kodları İnternet´te Dolaşıyor

yuxel

Half-life 2'dan sonra Window~1 2000 ve NT'nin kodları da internette dolanıyor. Slashdot'ta yorumlar uçuşurken haber BBC sayfalarında da yayınlandı. Microsoft'tan Steve Ballmer da olayı "Hacker'lar kodlarımızdan bazılarını görmüştür" sözleriyle aydınlatıyor. Uzmanlara göre M$ ağlarına Qaz isimli bir virüs/worm ile ulaşılmış.
ek kaynak : neowin.net