MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

0
FZ
Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Görüşler

0
yalcink01
ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı tahmin bile edemezsiniz, yıkıldım vallah :P
0
murat09
Efsane NC F4 tuşunu (veya MC ile edit) geçmişte sık kullananlardan biri olarak, o da bir şeymi, ben bunu belki onyüzbin milyon yıl önce bulmuştum diyorum ve ben neden hala bu "açığı" bulan kişi kadar maaş alamıyorum diye düşünceye dalıyorum...
0
FZ
1. öneri: Bulduğun bu tür açıkları, o adam gibi uluslararası güvenlik sitelerine yolla.

2. öneri: Eğer 1. önerinin sonucu olarak bu alanda tanınmaya başlarsan burada ya da dışarıda iş aramaya başla.

3. öneri: Sanayi sektöründe somut bir verimlilik artışı istatistiklerle tespit edilmişken asgari ücretin birazcık artırılmasına dahi ``öldük, bittik, batıyoruz, vatan elden gidiyor!´´ yaygaraları ile tepki veren işadamlarının bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz. Burayı daha yaşanılır ve adil bir ülke kılmak için elinden ne geliyorsa yap (belki sen aynı maaşı alırsın da hani yani bir ihtimal çocuğun ya da torunun daha rahat koşullarda yaşayabilir).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan Emacs Benzeri Editör

urxalit

Microsoft'un Connected Systems bölümü Emacs benzeri bir editör - belki bir geliştirme ortamı hazırlıyor. Bir tür "Emacs.Net" olarak tanımlanan editörle ilgili planlar Microsoft'un profesyonel geliştirici konferansında açığa çıkabilir. Söylentinin kaynağı bu web günlüğünde. Daha fazla detay verilmemiş ama projenin adı doğrudan Emacs.Net olarak anılıyor. Son isim muhtemelen bu olmayacaktır tabii.

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1