myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

0
FZ
Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

İlgili Yazılar

Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan

ts

İnsanlar konuşur. Konuşmalarımız, davranışlarımız sonuçlar doğurur ve bu sonuçlar yaşamımızı yönlendirir, gelişmelere zemin hazırlar.

Bilgi güvenliği gibi bir konu her ne kadar teknik gibi gözükse de içerisinde insan ögesi bulunan sosyal yansımaları içeren bir konu. Bilgi güvenliği insanlardan ve onların ürünü olan zararlı kodlardan korunmayı içerdiği bir gerçek. Konu böyle olunca sistemlerini korumak için uğraşan sistem yöneticileri ve diğer yanda yeni zayıflıklar keşfedip yöntemler bulan hackerlar, bir çarkın dişlileri gibi bu endüstrinin gelişimine on ayak oluyorlar. Fakat bazen insanlardan birşeyler öğrenmenin en iyi yolu sistemlerine sizip kritik bilgilerine ulaşmaktan öte bir hal alabiliyor. Onlarla birebir iletişime geçmek ya da zaten göz önünde olan şeyleri incelemek risksiz, saf bilgi akışını kolaylaştiriyor. Bu yönteme ise kısaca “Sosyal Mühendislik” adı veriliyor.

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

İnternet Sözleşmelerini Okumadan Kabul Etmeyin!

anonim

İnternetteki programların üyelik ve kullanım sözleşmelerinin okunmadan kabul edilmesinin verilen kişisel bilgilerin ve bilgisayarda kayıtlı bulunan belgelerin güvenliğini ortadan kaldırdığı bildirildi.

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google