MySQL popüler ama sınırlı

0
SHiBuMi
InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.
Haberde Sun Microsystems'in, LX50 serisi giriş seviyesi sunucuları, Solaris 9 Companion CD ve çeşitli Cobalt sunucuları ile birlikte dağıttığı MySQL'den övgüyle bahsettiğinden ve desteğinin süreceğinden de bahsediliyor.

Elbette teknoloji karşılaştırılması yapıldığında DB2 ve 9i karşısına MySQL'i koymanın pek manası yok ama MySQL'in InnoDB ile olan birlikteliği performans ve kalite açısından olumlu yönde ilerliyor ve open-source olmasının avantajları düşünüldüğünde küçük ölçekli ERP uygulamaları için (ki Türkiye'de üretim yapan birçok firma bu kapsama alınabilir) usta bir veritabanı yöneticisi ve programcısının elinde MySQL, DB2 ve 9i kadar başarılı olabilir. Tabii bu kadar lafı ettikten sonra Türkiye'de ERP uygulaması projesini kim kaybetmiş de biz bulduk üstünde tartışıyoruz diyebilirsiniz, haklısınız da, olsun bir gün şansınız yaver giderse bu yazıyı hatırlar ve veritabanı seçiminizi ona göre yaparsınız ;)

Görüşler

0
cevreci
selam,
nacizane benim gibi cahile ERP ve CRM gibi terimlerin içeriklerini biraz açıklar mısınız? nedir bunlar ne yaparlar?
0
anonim
Merhaba,

ERP:Enterprise Resource Package

CRM:Customer Relations Managment

Olmakla birlikte ikisi büyük miktarlarda verinin kullanıldığı pahalı ve büyük programlardır.

Benimde bildiklerim bu kadar. Herhalde olayın özü bu olsa gerek.
0
anonim
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning olacak. ERP uygulaması bir kurumun bütün işleyişini elektronik ortama aktarmayı amaçlar. Bunun içinde üretim adımları, stok ve sevkiyat işlemleri, satış ve satış sonrası hizmetler de dahil edilebilir. CRM ise ağırlıklı olarak kurumların pazarlama departmanları tarafından kullanılan, müşteri ve müşteri alışkanlıklarının takibi ve analizi konusuna odaklanmış uygulamalardır. CRM uygulamaları genellikle call-center uygulamaları ile beraber kullanılır, örneğin bir bankanın telefon bankacılığı hattını kullandığınızda sizin sistemdeki her hareketiniz kaydedebilir, müşteri temsilcisi hakkınızda notlar alabilir, böylece siz faklı müşteri temsilcileri ile konuşsanız bile derdinizi farklı kişilere habire anlatmak zorunda kalmamanız sağlanır (ya da öyle umut edilir).

ERP kapsam olarak daha geniş olduğu için orta ölçekli bir firmada bile rahatlıkla milyon dolarlı rakamlara ulaşılabilir. CRM ise tek bir konuya odaklı olduğu için genellikle onbin dolarlı rakamlar seviyesindedir.
0
cevreci
selam,

adını çokça duyup ne olduğunu anlamadığım SAP bir ERP programı mı oluyor peki?

bir de anlamadığım veya mantığıma oturtmakta zorluk çektiğim konu, ERP'yi şirkete oturtmak için şirketin gayet kurumsal düşünceli ve iş akış şemaları vb standardizasyonlarını bitirmiş olması gerekiyor değil mi? yani zırt pırt pazar stratejilerini, dağıtım kanallarını veya benzeri konularda değişiklilik yapmaması gerekiyor, doğru mu anlamışım?

teşekkürler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Savaşın Dijital Yüzü

barbar

Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.

Fikri Takip: eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

FZ

Sadece beyin dalgalarınız ile herhangi bir müzik aleti kullanmadan canlı müzik performansı icra edebilir misiniz (mesela)? Lütfen okumaya devam edin...

Hafıza-i beşer nisyan ile malül olabilir ama hafıza-i efem hatırat ve fikri takip ile meşhur olmaya özen gösteren bir site olarak vakti zamanında burada hak ettiği yeri almış "eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin" haberinin ardından neler olup bittiğini haberin üstünden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra yine bu sayfalardan duyurmaktadır. Gelişmeler az sonra!... (bang!)

C64 Türkiye´nin 3. Sayısı Çıktı!

anonim

Commodore 64 asla ölmez! İnternet üzerinden yayınlanan C64 dergisi "C64 Türkiye"nin 3. sayısı nihayet çıktı. Pdf formatında yayınlanan dergiyi aşağıdaki adreslerin birinden indirebilirsiniz (1.56MB):
http://www.geocities.com/hades6510/c64tr_3_pdf.zip
http://www.students.itu.edu.tr/~celikdeni/c64tr_3_pdf.zip

eBay PayPal`i satın aldı (almış)

conan

Olay Temmuzda gerçekleşmiş. Ama fazlamesai'de bununla ilgili bir yazı göremedim, ekleyeyim dedim. eBay sonunda paypal'i satın aldı. Hem de 1,5 Milyar Dolar deger biçerek. Daha önce eBay Billpoint'i de 1999'da buna benzer bir şekilde satın almıştı. Ama ne yazık ki payPal'e rakip çıkaramamıştı. (isminden midir nedir? ;) payPal ile açık arttırma ödemeleri elbette ki kolaylaşacak, ama yine aynı şey, para parayı çekiyor hehe ;)

Bir iki minik rakam:
- Şu ana kadar eBay ödemelerinin sadece %40'ı elektronik ödeme ile yapılıyormuş.
- eBay'in elektronik ödemede hedeflediği rakam: %60 - %70
- eBay'in 2005'te beklediği gelir: 3 milyar $
- Billpoint'in her sene kaybettiği para 10 - 15 Milyon $.

Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

anonim

Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.