¶napster 0.85 alpha

0
larweda
¶napster, (pinapster) aylarca bilgisayar dünyasının çalkalanmasına yol açan, Metallica'nın dava açmasıyla daha da ünlenmiş olan ünlü Napster istemcisinin Java sürümü. Browser üzerinden kullanılan kullanıcı arabirimi, klasik Windows Napster'ının kullanıcı arabirimine çok benziyor, ayrıca da klasik Napster'a göre birçok yararlı ekleme de yapılmış. Mesela dosyalara kalınan yerden devam etme (resuming) ve transfer sınırı koyma şansı getirilmiş.
0.85 versiyonundaki yenilikler: dosya listeleri için sıralama eklenmiş (arama listesi, kütüphane ve hotlist). Chat modülündeki ufak bir hata düzeltilmiş. (her programın yeni sürümünde bu tarz ufak! hata düzeltmeleri olur ya, adet bozulmasın diye) Ayrıca otomatik güncelleme işlevi tekrar tasarlanmış. Bu sürümü kullandığınız zaman sistem kendisinin yeni sürümlerinin yayınlanıp yayınlanmadığını ve nereden indirilebileceğini otomatik olarak araştırıp buluyor.
Sonuçta Napster kullanmayı sevenler, (sevmeyen var mı?) ve sadece Windows ortamına bağımlı olmak istemeyenler için bir çözüm olarak düşünülebilecek bir hareket ¶napster 0.85 alpha.
Bir hatırlatma: Bu java programını kullanabilmek için isteminizdeki JDK (Java Development Kit) sürümünün 1.2'den daha yüksek olması gerekiyor.

İndirilebilecek adres:
http://www.vis.ethz.ch/~andi/pinapster/download.php3

Programın anasayfası:
http://www.vis.ethz.ch/~andi/pinapster/

İlgili Yazılar

Java SUN'ı Yerken

auselen

Jonathan Schwartz'ın (http://blogs.sun.com/jonathan) 23 ağustos 2007 tarihli gönderisine göre SUN'ın NASDAQ etiketi "SUNW"'dan "JAVA"'ya çevrildi.

Java Türkçe Yazılım Hatası

anonim

LimeWire adlı bir birebir (peer-to-peer) iletişim uygulamasının Türkçe çevirisini yaparken javadan kaynaklanan bir Türkçe uyumsuzluğu, yazılım hatası saptadık. Sorun, basitçe ifade etmek gerekirse, "İi-Iı" çiftlerinden kaynaklanıyor...

JTS - 1 : 30 Nisan 2009 Perşembe saat 18.45 - Katılım Ücretsiz

anonim

30 Nisan 2009 Perşembe saat 18:45'te Java Teknolojileri ve Programcıları Derneği (JTPD) ile Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü ortaklığıyla Java Teknoloji Saatleri etkinliği (JTS) düzenlenecektir. Etkinlikte iki adet Eller Klavye Üstünde (EKÜ) atölye çalışması yapılacak ve yine iki adet seminer verilecektir. ...

NetBeans 5.0 çıktı!

jfever

Sun tarafından açıkça desteklenen açık kaynak kodlu Java geliştirme platformu NetBeans baştan aşağı yenilendi ve 5.0 sürümü indirilmeye hazır.

Yenilenen arayüz geliştirme araçları, populer uygulama sunucularına destek (JBoss, Weblogic, Sun AppServer, Tomcat.) , JSF ve Struts desteği, geliştirilmiş kod yardımcısı, editör özellikleri ve daha pek çok yenilik.

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.