NetBeans 5.0 çıktı!

0
jfever
Sun tarafından açıkça desteklenen açık kaynak kodlu Java geliştirme platformu NetBeans baştan aşağı yenilendi ve 5.0 sürümü indirilmeye hazır.

Yenilenen arayüz geliştirme araçları, populer uygulama sunucularına destek (JBoss, Weblogic, Sun AppServer, Tomcat.) , JSF ve Struts desteği, geliştirilmiş kod yardımcısı, editör özellikleri ve daha pek çok yenilik.

Bu sürümle birlikte Mobility Pack ve Profiler'da 5.0 olarak güncellendi. Bunun yanı sıra 5.0 sürümüyle birlikte NetBeans için plug-in yazmak oldukça kolaylaştırılmış durumda.

Görüşler

0
realist
Hazır kurulu gelen Matisse (yeni arayüz oluşturma aracı) ve yeni kod tamamlama eklentisi Visual Studio'yu aratmıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım pazarında çığır açan Türk imzalı proje: WTP

FZ

Internet tabanlı çözümler geliştiren uygulayıcıların iş yükünün büyük bölümünü ortadan kaldıracak Web Tools Platform projesi hayata geçiyor. Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ın önemli atılımlarından biri olan Web Tools Platform (WTP), İnternet üzerinde iş yapmanın kolay yolunu gösteriyor. Tüm İnternet temelli teknolojileri birleştirebilen ilk ve tek ortam olan WTP, 2005’in Ağustos’unda kullanıma sunulacak. Web Tools Platform projesi, Internet uygulamaları geliştirme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, emek yoğun işlerdeki çalışma sürecini hızlandırıyor.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Robot programlayarak Java öğrenin

sundance

Robocode sayesinde artık oyun oynayarak Java öğrenmeniz mümkün.

Daha önce C-Bots ve P-Bots (bilin bakalım ne öğretiyorlar) programlarının yaptığını şimdi de Robocode Java için yapıyor. Dört beş tane basit komutla bir matrix üzerinde hareket edebilen, düşmanı bulup ona ateş edebilen robotları kontrol ettiğiniz bu program. Asıl programlama kısmı Düşman robotları nasıl bulup yokedeceğinizin algoritmasını sizin oluşturmanız.

Bütün Java destekleyen platformlarda çalışan Robocode, IBM Alphaworks`ün son zamanlarda bizi heyecanlandıran bir başka ürünü.

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....

Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

anonim

Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.