OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

0
anonim
OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Görüşler

0
conan
Bence asagidaki cumle OpenBSD`nin yayginlasmasina (Linux kadar yayginlasmasina diyelim) oldukca buyuk bir engel.

3.1.2 - Does OpenBSD provide an ISO image available for download? You can`t. The official OpenBSD CD-ROM layout is copyright Theo de Raadt, as an incentive for people to buy the CD set. Note that only the layout is copyrighted, OpenBSD itself is free. Nothing precludes someone else to just grab OpenBSD and make their own CD.

0
anonim
bencede
ayrica cogu openbsd kullanan bu kurali bilmiyordur bile!
0
Max
Bu konuda haklisin Linux kadar yayginlasamiyor. Ama ulkemize baktigimiz da yayginlasan Linux surumlerinin guvenliklerine ve kullanim alanina gore aslinda zaten ulkemiz de yayginlasmamasi normal, yurtdisinda ise bu daha farkli adamlar guvenlige onem veriyor ve lisans konusunda olsun diger telif konularinda olsun daha hassas davraniyorlar. Ulkemiz de aliyorsun Mandrake veya RedHat kuruyorsun artik benimde Linux um var bende saglamim netde bende bir hacker olma yolunda ilerliyorum derken biri cikiyor cakiyor Linux una tcpstack flood ve lack dan gidiyorsun netden , tamam makinan resetlenmiyor ama net den ucuyorsun :)) ama bu bir FreeBSD veya OpenBSD de olmuyor (NetBSD deneyemedim) belki konunun disina cikacam ama, Mandrake kuran biri inanin OpenBSD yada FreeBSD kurulumunda harbiden cok cok zorlanir feci halde dimi Sundance (biz bunlari yasadikda :) )
0
anonim
Valla bilemiycem ;) şu flood dediğin naneyi bir yolla bakalım, Linux`dan linuxa fark varmıymış, benim 2.4.14 kernel de yiyor mu acaba bu naneyi, tabi 2.2.x firewall'dan gectikten sonra ;)
0
anonim
bunu bende istiyorum (flood nanesinden bir tutam =)
bir de su mdk olayina katiliyorum
artik linux kurmak windows kurmaktan kat kat daha kolay
tamam windowslasmiyoruz ama ondan da esinlenmiyoruz degil
ben sahsen herkesin linux kullanmasini istemem
toplumda windowsda karsisina mavi ekran cikinca ne yapacagini bilemeyen ama hayati kafelerde cs vs oynamak ile gecen kisilerde linux kurabiliyor
bu bana cok buyuk bir haksizlikmiscasina geliyor
ama buda bir gercek bsd icin x linuxda oldugu kadar gelismis degil
yani masaustunde linuxu tercih ederim....
0
Max
OpenBSD ve Freebsd de masa ustunun Linux dan bir farki yok, baktigin zaman hic bir farki yok Linux saniyorsun ama BSD :)
0
Max
bu kernel ile alakali degil, Linux un tum cekirdeklerinde oluyor cunki bu tcpstack ile alakali eger firewall un de linux uzerinde ise yer, Freebsd lerde yememesi icin openbsd tcpstack i ni kuruyorsun linux da da onu kurabilirsen bisi olmaz bi ara adresini veririm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Maxima 5.9.2 Çıktı

FZ

Maxima'nın 5.9.2 sürümü çıktı.

Maxima, meşhur sembolik hesaplama yazılımı Macsyma'nın GPL lisansı ile dağıtılan bir benzeridir. Maxima ile polinomlar, matrisler, sonlu kümeler, integraller (belirlili, belirsiz), türevler, diferansiyel denklemler üzerinde işlemler yapmak, lineer cebir işlemlerini gerçekleştirmek, keyfi büyüklükte sayılar kullanmak ve her türlü fonksiyonun iki boyutlu ve üç boyutlu grafiklerini çizmek mümkündür.

Maxima çeşitli UNIX ve benzeri sistemlerde, MS Windows sistemlerde çalışmaktadır. MS Windows için kurulum programı da mevcuttur.

Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

kosumi_

Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.

Olmazsa olmaz (Windows)

butch

Windows altında çalışmaya alışmış bir insansınız. Ama gereğinden fazla yer kaplayan ve işlevi olan (süslü) programları sevmiyorsunuz. Sizi daha çok programların hızı ve işlevi ilgilendiriyor. Ben böyle biriyim ve bir süredir bana bunları sağlayacak, mümkünse tek dosyadan oluşan, freeware(bedava)programların peşindeyim. Kendimce birşeyler toparladım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıda listelenen programları şiddetle tavsiye ediyorum...

Dil Hatası Yapanları Engerek 0.1 Isırıyor Dikkatli Olun!

FZ

Ali Alphan Bayazıt'ın duyurduğuna göre özgür Türkçe yazım denetçisi engerek, Debian GNU/Linux paketiyle beraber piyasaya çıktı. Bu sürüm, muhtemel gelecek sürümler gibi Zemberek kütüphanesinin gcj dostu bir çeşidini kullanıyor.

Kurulum detaylarını buradan öğrenmek mümkün. Alphan Bayazıt, engerek sistemini Emacs, Kate, Kedit, KOffice ve Konqueror ile denediğini, sonuçtan memnun kaldığını belirtiyor.

Kendisine teşekkür ediyor ve yazılımını acımasızca test edip hata raporuna boğmak için hep birlikte kolları sıvıyoruz (yapıyoruz değil mi? ;-)

NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

rasimsen

NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com