OpenBSD pf ve Squid ile Transparent Proxy Kurulumu

0
honal
OpenBSD 3.7 işletim sistemi üzerinde Packet Filter ve Squid kullanarak Transparent (şeffaf) proxy kurulumunu anlatan belgeye http://www.enderunix.org/docs/squid.pdf adresinden erişilebilir. Belge beta seviyesindedir, Linux ve FreeBSD desteği de eklendikten sonra tam sürümü yayınlanacaktır.
BSD

İlgili Yazılar

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.

PC-BSD v. 1.3 Kararlı Sürüm

cross_fire

Kolay kurulan ve kullanılan BSD tabanlı işletim sistem PC-BSD'nin kararlı 1.3 versiyonu hazır. KDE 3.5.5 içeren PC-BSD, "PF" güvenlik duvarı, HAL backend desteği, yeni bir "Hizmetler" menüsü ve daha fazlasını sunuyor.

PC-BSD'nin 1.3 sürümünü http://www.pcbsd.org/?p=download adresinden indirebilirsiniz.

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...

PC-BSD 1.3 Beta hazır

alperfm

BSD tabanlı işletim sistemlerinin en kolay ve bana göre en iyisi olan pcbsd nin 1.3 versiyonunun betası hazır.

Yeni sürüm için bir öngörüş teşkil edecek deneme versiyonunu kullanıcılar test edip geliştiricilere katkıda bulunabilirler.

1.2 den farklı olarak kde 3.5.4 var ve sistemde taban düzenlemesi yapılmış. 1.3 Betada yalnızca ingilizce dil seçeneği var. Diğer dillerin sonraki versiyonlarda ekleneceği belirtilmiş. -- PCBsd.org