OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

0
vst
Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.
sun

Görüşler

0
darkhunter
Anladığım kadarıyla erken çıkmak adına bir takım eksikliklerle ve denenmemişliklerle gelmiş... Benim stres testlerime dayanamadı :-) Ilk kez Solaris bir sistemde mutex (destroy) gördüm, çökmez dedikleri sistemi çökerttim. Ne hissedeceğimi bilemiyorum. Acaba mail gönderip özür mü dilesem? :-D
0
FZ
CD'yi oluşturanların nasıl yaptıklarına bakmak lazım. Sonuçta insan icadıdır Solaris, çöktüğünü de görmüşüzdür ama çok ağır yük altında çalışmak üzere tasarlanmış bir işletim sistemi olduğunu da unutmayalım. Tabii gerçek bir Solaris deneyimi için live cd yerine resmi Solaris CD'lerinden bir SPARC işlemcili Sun Microsystems makinaya ya da düzgün bir PC'ye kurup öyle denemekte fayda var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

$1200 borç verecek var mı Sun alacağım da :)

sundance

Sunucu piyasasında önde gelen firmalardan olan SUN, sonunda desktop`a da el attı. Hem de ne el atmak...
YAHOO`da yeralan habere göre Sun tafından masaüstü hedef alınarak üretilen Blade 100 şu özelliklere sahip
-Ultra Sparc II 500 Mhz 64Bit CPU
-128Mb Ram
-15Gb Harddisk
-Firewire, 4 USB port ve 10/100 ethernet
Ve 17 inch monitörlü Türkiye satış fiyatı (tahmini) $1200
Dahası SunPCI-2 coprocessor ile Windows`da çalıştırabiliyor

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.

Solaris 9 x86 Ücretsiz

alper

2002 başlarında Sun Microsystems x86 platformu için Solaris'i çıkarmayacaklarını söylemişti. Aradan bir sene geçmişti ki 2003 başlarında bu sefer kararlarından dönmüş bir şekilde x86 plattformu icin ilk Solaris yayınlandı. Geliştiricilere ve eğitim amaçlı herkese Free Solaris Binary License Program adı altında bu işletim sistemi 20$ karşılığında veriliyordu... ta ki bugüne kadar. Sun Micosystems şimdi bu 20$lık bedeli de bugünden itibaren kaldırmış durumda. Bu sayfadan kayıt olup artık bilgisayarınıza Solaris'i kurabilirsiniz.

Kaynak: http://www.heise.de/newsticker/data/jk-11.12.03-006/

OpenSolaris + xfce + LiveCD = BeleniX

halixus

Unix olsun, güzel bir masaüstü olsun, kurulum derdi olmasın istiyorsanız BeleniX güzel bir seçenek. BeleniX OpenSolaris tabanlı bir dağıtım. Dağıtım LiveCD haline getirilip, xfce masaüstü ilave edilmiş. İlk solaris tabanlı, grafiksel arabirim ile gelen LiveCD olması bakımından ilginç. Daha önce OpenSolaris tabanlı ilk LiveCD text tabanlı olan SchilliX di. Şimdi xfce masaüstünü içeren BeleniX geldi. Ardından da tahmin ediyorum ki KDE masaüstüyle gelen bir OpenSolaris LiveCD dağıtımı kapıda. LiveCD furyasına OpenSolaris de dahil oldu diyebiliriz.

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı

FZ

Uzun zamandır Slashdot'ta gördüğümüz en önemli haber: Oracle Buys Sun

Sun'dan Jonathan I. Schwartz'ın 'Today's Sun/Oracle Announcement' başlıklı e-postası da burada.

Acaba bunun endüstrideki bilgisayarcılar açısından etkisi nasıl olacak?