Oracle Berkeley DB'yi Satın Aldı

0
FZ

Görüşler

0
anonim
Acaba kodu kapatma ve tamamen ücretli yapma gibi birşeyler yapabilirler mi? Lisansı buna izin veriyor mu?
0
realist
Mevcut kodu kapatamaz. Tamamen bitirmezlerse bundan sonra çıkacak sürümleri istedikleri gibi yayımlayabilirler. fork() fazla gecikmeyecektir.
0
robertosmix
Yıllar yılı in-memory de ve in-disk'te biz en hızlısıyız diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler.

Şimdi de şu yaptıklarına bak. Eğer sen en hızlısı isen neden kalkıp satın alıyorsun, hatta ondan önce de kullanıyorsun?

Yakında bu MySQL'e yada PostgreSQL'e de sulanır. :)
0
acemi_
Oracle geçenlerde InnoDB'yi üreten firmayı da satın almıştı. InnoDB, MySQL'de kullanılan, stored procedure, transaction v.b. gelişmiş özellikleri destekleyen bir veritabanı motoru...
0
tongucyumruk
Hmm.. içimden bir ses diyorki bu olay özgür yazılımların "özgürlüğü" için ciddi bir sınav olacak. Her zaman bahsettiğimiz şeydir, özgür yazılımlar bize aittir, biri özgürlüğümüzü elimizden almaya kalkarsa fork() bunun için vardır vs... İşte özgür olmayan yazılımlar üreten bir firma, işte bir ton yerde kullanılan bir özgür yazılım, işte satınalma durumu. Bakalım Oracle nasıl bir strateji izleyecek, özgür yazılım camiası buna ne gibi bir tepki verecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wimbledon Tenis Turnuvası Linux'a Emanet

e2e

Bu yılki Wimbledon tenis turnuvasının bütün bilgisayar altyapısının GNU/Linux üzerinden yapılacağı belirtildi. İngiltere'de düzenlenen ve 2 hafta boyunca devam edecek şampiyonanın tüm web sitesi altyapısı ve intranet ağı, IBM tarafından oluşturulan GNU/Linux yapısı üzerinden yürütülecek.

Turnuva boyunca, resmi internet sitesi, bazıları neredeyse 80 parametreye sahip 90'a yakın istatistiki verinin depolanması ve katılımcılara, basına bilgi verilmesini sağlayan intranetin sunumu bu yapı üzerinden olacak.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

LSB 3.1 geliyor!

larweda

FSG (Free Standards Group)'un yaptığı açıklamaya göre, Nisan sonunda yapılacak Linux Desktop Summit'te LSB 3.1 tamamlanmış halde yayınlanacak. Aralarında Red Hat, Novell gibi dağıtımların ve AMD, IBM, CA, Dell, Hp, Intel gibi firmaların desteklediği FSB, Linux masaüstünün standart ve birbiriyle uyumlu ve çalışabilir yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
Eweek haberi
Newsvine haberi

AmigaOne ve AmigaOS4 Technology Channel´da!

dcc

Evet yanlış okumadınız! Görkem Çetin'in sunduğu Penguen'in Günlüğü programının bu haftaki konuğu AmigaOne ve yeni çıkacak olan AmigaOS4. Amigart'tan Sinan Gürkan'ın katıldığı programda AmigaOne anakartı, AmigaOS4'ten görüntüler ve ayrıca yeni MicroA1 ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.