LSB 3.1 geliyor!

0
larweda
FSG (Free Standards Group)'un yaptığı açıklamaya göre, Nisan sonunda yapılacak Linux Desktop Summit'te LSB 3.1 tamamlanmış halde yayınlanacak. Aralarında Red Hat, Novell gibi dağıtımların ve AMD, IBM, CA, Dell, Hp, Intel gibi firmaların desteklediği FSB, Linux masaüstünün standart ve birbiriyle uyumlu ve çalışabilir yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
Eweek haberi
Newsvine haberi

İlgili Yazılar

Biri bizi düdüklüyor

netguru

Tüm dünyada internetin kullanımı arttıkça beraberinde sorunlar da çoğalıyor. Bunların başında kişisel bilgilerin gizliliği geliyor. Biz çok fazla farkında olmasak da Türkiye gibi, yeni teknolojiler konusunda iyi bir bilinçlenme süreci yaşamayan ülkelerde sorun daha büyük boyutlarda. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “özel yaşamın gizliliği ve korunması” hükümleriyle bizlere tanınmış haklar var. Ancak gizli kulaklar telefondan sonra sanal dünya üzerinde de kol geziyor.

Slashdot CSS tasarım yarışması!

larweda

www.slashdot.org sitesinin editörü CmdrTaco, Slasdot'a yeni bir yüz ve tasarım için herkese açık bir tasarım yarışması açıkladı. Şu anki SlashCode'a uyumlu olacak (şu anki CSS altyapısı ile aynı formatı kullanacak tasarımların katılabileceği yarışmanın bir de dizüstü bilgisayar hediyesi var.
İlgilenenler buraya.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

cember.net de satıldı

FZ

Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.

Savaşın Dijital Yüzü

barbar

Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.