OSEC - Uzaktan Eğitim

0
anonim
İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre uzaktan eğitimlere başladı. Yerinde eğitim için zamanı olmayanlar, İstanbul dışında yaşayıp eğitim olanaklarından yararlanmak isteyenler, maliyeti düşük eğitim programları arayanlar için hazırlanmış olan eğitim programlarımız arasında GNU/Linux, Apache, Güvenlik, Programlama Dilleri (C, Python, PHP, Perl, Java) gibi konular yer alıyor. Eğitim sonrasında da her zaman destek alabileceğiniz, düşüncelerini paylaşıp tartışabileceğiniz bir ortam sunulan programımızda ücretsiz takip edebileceğiniz seminer dersleri de bulunuyor.


Katılım ve detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr.

Görüşler

0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
malkocoglu
Helal olsun...Hakikaten Bilgi Univ. onemli bir cekim merkezi olmaya basladi, bugunlerde hangi ciddi dergiyi elime alsam "Bilgi Universitesi Yayinlari" ibaresini goruyorum. Super.. super.
0
FZ
Bu gördüklerin daha bir şey değil ;-) Çekim merkezinin çekimi gittiçe artıyor böyle giderse yakında ``ışığı´´ bile çekecek bir yoğunluğa erişecek :)

Tek üzücü yan, üniversite yönetiminin matematik ve bilgisayar konusunu sosyal bilimler ve işletme bölümü kadar ciddiye almaması. Prestijli bölümler olarak görüyor ama hepsi bu. :(
0
malkocoglu
Evet; Zannediyorum sosyal bilimler en cok para getiren bolumler oldugu icin ozel okullar once onlardan basliyor. Yani, ailesi zengin ve universiteye ozel bir amacla gitmeyen cogunluk, en kolay bolum olarak isletme/vs'te atliyor galiba...Okul, buradan gelen parayla oteki tarafi buyutmeyi planliyor olabilir. Baska bir sebep aklima gelmiyor, cunku sosyal bilimler ve CS arasinda altyapi farki goremiyorum. Koc Univ. nin acildigi tarihleri hatirladim da, orasi da ayni trendi takip etmisti... Umudumuz Bilgi Univ. CS mastir ve dokrasi gormek. Insallah diyelim!


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.

Türk Şirketleri Açık Koda Destek Veriyor: AresWall Açık Kaynak Kodlu Oldu

FZ

FZ, memleketin-yazılım-dünyasındaki-son-gelişmeler departmanından bildiriyor:

ProG firmasından güncel bir duyur, hemen paylaşalım (vurgular bana ait).

"Bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir açılma projesini yeni yıl ile birlikte duyurmaya karar verdik. 2003 yılında geliştirmeye başladığımız ve yıllar içerisinde oldukça etkin bir firewall ürünü haline gelen Ares-Wall‘u bu yılın ilk çeyreğinde özgür yazılım camiasına bağışlayacağız.

Türk Lise Öğrencileri Haritada Türkiye'yi Bulamadı

mos

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na ilişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita üzerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.

OpenBSD 3.3 Çıktı

FZ

Kendine hedef olarak ağ güvenliği ve şifreleme konusunda en yetkin işletim sistemini üretmeyi seçmiş olan OpenBSD ekibinin geliştirmiş olduğu OpenBSD işletim sisteminin 3.3 numalı sürümü 1 Mayıs 2003 tarihinde resmen kamu kullanımına açıldı.

ABD'deki DARPA kurumu tarafından kendilerine verilen destek aniden kesilince maddi bakımdan zor durumda kalan OpenBSD ekibi her türlü olumsuzluğa rağmen kamu yararına çalışmalarına devam ediyor. Ekip kendisini desteklemek isteyen insanların her türlü yardımını kabul ediyor.

turkforge.org

anonim

Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.