ÖSS Başvuru Sistemi Değişti! Yine e-devlet...

0
jfever
Geçtigimiz günlerde fm'de e-devlet stratejileri konuşuluyordu ve bugün bir haber gözümün içine battı. Bu kadar mı olur dedirten haberimiz şöyle..

Neden 10 trilyon? Neden randevu sistemi? Ve takip eden bir sürü neden..

Görüşler

0
resilence
Neden 10 trilyon kısmına takıldım biraz...
0
pirx
"Anadolu lisesi, teknik lise gibi aynı çatı altındaki okulları birleştirdik" yorumsuz.
0
nehuse
Burda söylenen şu aynı binada Anadolu teknik ve düz meslek liseleri oluyor.Bu okullar aynı çatı altında farklı okullar gibi gözüküyor.Sistem hakkında yorumlarım olumlu .Bir ton kağıt masrafından kurtulmak mümkün bu sistemle .Harcanan 10 trilyon bu masrafların yanında devede kulak kalır.Bizim okula kuruldu.Fazla inceleyemedim ama web tabanlı bir sistem fakat kullanacak öğretmenlerin yetiştirilmesi ile ilgili çekincelerim var malesef, öğretmenler teknolojide çok geri bir arkadaşın elindeki memory stick i görüp ne olduğunu öğrenince çok şaşıran hayretlere düşen öğretmenler var malesef başvurular başlayınca sıkıntılarda başlayacak birilerinin başı baya ağrıyacak tahminimce.
0
pirx
ben başka birşeyden bahsediyorum ama buradaki öss sistemindeki değişiklik konusuyla pek alakalı değil. "anadolu lisesi ve teknik lise gibi aynı çatı altındaki okulları birleştirdik" demek bana bir teknik lise mezunu , yaşanan garabetlerden payına düşeni fazlasıyla almış bir kişi olarak en kibar ifadesiyle "ayıp" geldi. gerçi buradaki teknik tartışmayı bölüp alakasız bir yere çekmek istemem , zaten o yüzden "yorumsuz" yazmıştım.
0
l_guzel
Ben bir devlet lisesinde öğretmenim ve bu öss başvurus sistemi oldukça ilginç. Okul olarak bir kullanıcı hesabı yaratabilmek için bir hafta uğraştık. Defalarca ösym nin teknik servisini (?) aramak zorunda kaldık. Sanırım bu olaya daha ösym de altyapı olarak pek hazır değil. İşin ilginç tarafı bu öss temsilcilerinde bulunacak sistemlerde birde web-kamera olma zorunluluğu var.

Okul birleştirme işine gelince benim çalıştığım okul çok programlı lise aynı müdürlüğe bağlı pek çok bölüm var. (Kız meslek, Muhasebe....) bu bölümler ayrı lise sayılıyor. Birleştirme derken kastedilen bu sanırım.
0
fsniper
Ben artık e-devlet olayına e(yuh artık)devlet demeye başladım. Öncelikle bilgiler bilgisayara kaydedilecek. Daha sonra çıktı alınıp imzalatılacak Artık "Bilgisayarda kaydınız var ama imzalar dolabın üzerinde kalmış, PARDON" denir. :)
0
nehuse
İmza adayın doğru bilgiler girildiğine dair onayı için ileride yapılacak itirazlar için.Ne kadar e devletleşsekte damga ve imzadan kurtulmak mümkün değil ..
0
euler
e-imza onu da mümkün kılacak bir süre(!) sonra.
0
jfever
ilk akla gelen fikir en iyi olan degildir ama ilk aklima gelen şu:

ogrenciler başvuru formunu internet uzerinden online olarak doldursalar ve iki nusha ciktisini alsalar, ogretmen arkadasta sadece kontrol edip damgayı basıp onaylasa mesele daha kolay ve daha masrafsız halledilemez miydi mesela?

0
kesken
Ulkenin tum koylerinde her cocugun bir bilgisayarinin oldugunu farzedersek evet
0
anonim
Ülkenin tüm köy okullarında bilgisayar olduğunu ve bu bilgisayarları "düzenli olarak çalıştıracak" elektrik olduğunu farzedersek hayır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir MEB Okulundaki GNU/Linux Öyküsü...

FZ

FM Forum'dan ana sayfaya taşımak istedim, berker arkadaşımız yazmış: "Babam bir öğretmen ve bir okulda idareci olarak görev yapıyor. Bilgisayarlarla arası fena sayılmaz. Linux'a falan da ilgi duyar sempatik bakar.

Bir hafta sonu oturup okuldaki bigisayarına Debian kurduk. Güncellemeleri yaptık. Yazıcılarıı tanıttık. Diğer Windows'lar ile anlaşabilmek için SAMBA kullandık. Ofis paketi için OpenOffice kurduk. Firefox kurduk. Okullar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iletişim için gizlice kayıt tutup tutmadığı tatışılan MSN'yi kullandıklarından GAIM kurduk. Hesapları yapılandırdık. Velhasıl ihtiyaç olacak her şeyi ayarladık. Babamın Linux kullanmaması için hiç bir teknik neden kalmadı.

Amca, Zenginlikten İnsanlık İyidir... Teşekkür Ederim

FZ

Çocuklarımıza yardıma dair gelen bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim, güzel işlere vesile olur ümidiyle. (Metnin benzerine buradan da erişebilirsiniz.)

Sevgili Dostumuz,

Okullar açılırken köy ve varoşlardaki ilköğretim ögrencilerinin basit kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan "Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası"nın altıncısına basladık.

Aktif Dağıtım olarak her öğretim yılı başında düzenledigimiz bu kampanyalarımızla bugüne dek 135.000 küçük arkadaşımıza yardım paketi ulastırdık.

Kampanyamızda, sizden topladığımız yardım paketlerini "yetkililere" değil, bizzat ögrencilere teslim ediyoruz. Öğrencilerin yazdığı teşekkür mektuplarını da toplayıp sizlere ulaştırıyoruz! Tüm bu hizmetlerimiz ücretsizdir!

Rezalet Üzerine Rezalet, Hadi Hayırlısı

robertosmix

Dün savaş hattındaki F-16'larımıza fiber kabloları keserek yapılan sabotaj, bugün de İMKB'nin 14:30'da açılmasına neden olan aymazlık.

Özetle; dün gece 02:00 sularında yol genişletme çalışmaları sırasında çamura saplanan hafriyat kamyonunu çıkarmaya çalışan işciler İMKB'ye giden ana fiber optik kabloları koparıyorlar. Buraya kadar normal diyelim. Kazadır diyelim. Olur diyelim. Komedi bundan sonra başlıyor..

Evet bizim başımız kel!

sundance

DistroWatch ana sayfasında gördüğüm bir haberi aynen çevirerek aktarıyorum.

Guadalinex (ispanyolca) Debian GNU/Linux altyapısı üzerine İspanya´ya bağlı Andolucia hükümeti tarafından geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımı. Nihai versiyonu yayınlandığında Andolucia hükümeti 100,000 CD´i okullara ve toplum kuruluşlarına dağıtmayı hedeflemekte. Yerel dergi ve gazetelerle dağıtılacak olan cdlerin önümüzdeki birbuçuk yıl içinde iki milyon kullanıcıya hitap etmesi planlanıyor. Guadalinex 1.0´ın beşinci yayına aday sürümü 5 Şubat tarihinde downloada açıldı. guadalinex-1.0rc5.iso aynı zamanda boot edilebilir bir live CD:

Ne diyordum, ha evet başımız diyorum kel...

Hassas Konulardaki Yasak Sansür Değildir

ersin2k

‘Youtube, Türkiye için üretmeli’

Youtube ve ekşi sözlük gibi sitelerin ardından, dünya genelinde iki milyonun üzerinde üyesi olan blogger.com ile blogspot.com'a erişimin mahkeme kararıyla engellenmesini değerlendiren Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Hassas konulardaki yasak sansür değildir" dedi