Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

0
Yns_
Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.
Listede benim dikkatimi çeken nokta, "insecure cryptographic storage" bölümünde md5 ve sha1'in zayıf algoritmalar olarak tanımlanmış olması.

İlgili cümle tam olarak şöyle; " Do not use weak algorithms, such as md5, sha1 "

Mail listesinden gelen orjinal metin;

Hi there, OWASP is pleased to announce the immediate availability of the OWASP Top 10 2007 release candidate 1. You can download it in Word and PDF form here:

http://www.owasp.org/index.php/Top_10_2007
The public comments phase opens today and will continue until February 28, 2007 for all and sundry. We have collected some feedback already, which will be incorporated into RC2 - such as:

* CWE links to particular weaknesses for every section
* Links to Suhosin and HardenedPHP for one of the sections

If you have any feedback or changes, please either join the OWASP Top 10 mail list, or mail me offline if you cannot work publicly.

http://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-topten
Thanks,
Andrew van der Stock
Executive Director, OWASP

Görüşler

0
anonim
Sha1 i bilmem ama internette bir sürü Md5 database i bulunduğundan, yukarıda bahsedilen uyarı bence doğrudur..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

darkhunter

SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.

"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

anonim

Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

ATM PINlerine Karşı Yeni Bir Saldırı Şekli

FZ

Bankaların otomatik para çekme makinaları olarak kullandığımız ATM'lere karşı Decimalisation Table Attacks for PIN Cracking isimli bir saldırı yöntemi geliştirilmiş durumda.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 2

FZ

"Güvenlik de tıpkı doğruluk gibi bir sisteme sonradan eklenebilecek bir özellik değildir." Andrew S. Tanenbaum

Öncelikle bu yazıya başlayıp da 1. bölümü okumamış olanlara durmalarını ve hemen dönüp http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1107 adresindeki 1. bölümü okumalarını tavsiye ediyorum. Oradaki uygulamaları, bilgileri pratik olarak sindirdikten sonra buradan devam edebilirler.

Güvenlik Dedikleri

anonim

Aşağıdaki yazı uzun zamandır güvenlikle ilgili gördüğüm en güzel belgelerden biri. Hiç bir teknik konu içermemesine karşın güvenlik felsefesini kavratmak amacıyla yazılmış ve amacına ulaşan bir belge. tbase.gen.tr sitesinin forumlarında gördüğüm bu yazıyı FM camiası ile de paylaşmak istedim:

Son yılların en gözde terimleri: İnternet, bilgi, hızlı ve kolay erişim, teknoloji… Her şey her yerde ve her şey çok kolay… Peki ya size ait birşeyler varsa ve öyle kalmasını istiyorsanız? İşte o zaman işiniz gerçekten zorlaşıyor. Herşeyin kolay olması için yaptığınız o kadar uğraşın çok daha fazlasını özel bilgilerin gizli kalması için vermek zorundasınız. Çünkü herkesin bildiği gibi yasak olan şeyler daha tatlıdır ve sizin yapılmasını istemedikleriniz başkalarının hedefleridir