Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

0
darkhunter
Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)
Foot-printing, analysis, scanning, wireless, brute-forcing, cracking araçları ile doldurulmuş bu dağıtım fazlasıyla iyi konfigüre edilmiş, saat gibi çalışan ve TV kumandası kullanmak kadar kolay kullanıma sahip, "script-kiddie" aracı.

300'e yakın güvenlik uygulaması ve 64 milyon girişi olan bir word-list ile gelen bu dağıtım, güvenlik uzmanları tarafından kesinlikle incelenmeli diyerek sosyal sorumluluğumu yerine getiriyorum :)

Zira iş yerimdeki yerel ağa (Cross-Over + Wireless - W2K) "tatbikat" tadında saldırdım sonuçlar patronu Linux kullanmaya ikna etti :-) Agresif bir pazarlama politikası izlediğim için aldığım "Aferin!"de cabası :p

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
"Auditor-(Knoppix)", "WHAX-(Slax)" , "PHLAK-(Morphix)", "NavyOS-(Gentoo)" gibi CD den boot edip makinanızı bir savaş aracı haline getiren bu boot cdlere dikkat etmek gerekli en tehlikelileri WHAX zire iinde tüm exploitlerin ve bu exploitlerin nasıl kulanıcalığını anlatan bir araç bulunmakta. İnternette bu araçların nasıl kullanılacağıda artık yazı ile değil video ile desteklenerek ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor. Sistem yöneticilerin dikkatine!
0
desenturk
evet o videolardan birini izlemiştim, yaklaşık 15 dakika içerisinde auditor ile kablosuz network ağı nasıl kırıldığı gösterilmiş, ağdaki makinalarda ne olup bittiği öğrenilmişti...
0
zekeriya_akyildiz
sadece o değil Nasıl DoS-DDoS attack yapılır? exploitlerden yaralanılarak sisteme nasıl girilir? Ağ dinlenerek Passworler nasıl çalınır? gibi vidyolarda mevcut! Wriless ağları kırmak artık çocuk oyuncağı!
0
ttk
Adres ve bilgi için teşekkürler.
Kendi makinalarımızı test için oldukça işe yarar sanırım bu tip bir araç.
Yine de sorayım, bununla kafamızı gözümüzü yarmayız değil mi ?? :)
0
darkhunter
Rica ederim.

Bir konuyu netleştirmekte fayda var, bu dağıtım test amacıyla değil, aksiyon amacıyla oluşturulan programlara haiz genellikle. Bu yüzden sisteminizi test etmek için doğrudan tavsiye edilebilecek bir yol olduğunu düşünmüyorum. Zira örneğin exploit tarayıcıların bazılarının sisteme hasar verme olasılığı her zaman söz konu. Yada ağ araçları, ağa girmek için geçtiğiniz kapıyı belirginleştirmeniz ve eskiye oranla daha savunmasız hale getirmeniz olası.

Kısacası, dikkatli olmakta fayda var...
0
ttk
Uyarıları dikkate alacağım.
Ama kurcalamadan da duramam :)
0
Soulblighter
http://eks0.free.fr/whax-demos

bu adreste bazı Whax sunumları mevcut
0
sleytr
Whax ve Auditor dağıtımları, BackTrack adı altında birleşeceklermiş..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Ücretsiz Metasploit Eğitimi

parsifal

Backtrack geliştiricilerinin kurmuş olduğu Offensive Security grubunun, üzerinde zaman harcayarak hazırlamış oldukları ücretsiz eğitim serisininden bir yeni eğitim: Metasploit Unleashed - Mastering the Framework

Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

anonim

Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış:

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.