Özgür Yazılım Dergisi

0
wetware
Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.
gnu

Görüşler

0
tongucyumruk
Bildiğim kadarıyla ne yazık ki durum bu kadar iyimser değil. Free Software Magazine bir süredir kağıda basılı sayılarını çıkartmak konusunda ekonomik zorluklar yaşıyordu. Sanıyorum sonunda kağıt kullanmak yerine tamamen dijital bir dergi çıkartmanın daha mantıklı olduğuna karar verdiler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL Kimin Umurunda?

arsenelupin

Bugün yolum düştü, Anadolu Ajansı'nın web sitesine uğradım. Gayet güzel (!) bir site. İçerik-telif hakkında da böyle bir uyarı koymayı da ihmal etmemişler.

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde

anonim

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde. Bizim ülkemizinde yakında tamamen AB mevzuatlarına geçeceği düşünüldüğünden . Bu Linux ve diğer ücretsiz yazılımlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım Patentlerinde bağımsız bir Avrupa için simdi dilekçe gönderin.
Be the source with you

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor

FZ

Özgür (Bedava?) Terminaller

The Linux Terminal Server Project isimli proje pek çok kişinin yıllar önce çözülmüş olduğunu düşündüğü bir problemi - kullanıcıların merkezi bir bilgisayar sistemine bağlanması - problemini çözüyor. Hey! PC'ler Mainframe'leri öldürmemiş miydi?

Bugün bile, pek çok kurumun asıl yükünü uzakta bir yerde bulunan bilgi işleme merkezleri çekiyor. Bilgi girişi için tuşlara teker teker basmak henüz otomatikleştirilemedi, insan emeğine yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyor ve bir çift gözle ele sahip olan canlılar PC-oid makinalara alıştıkları için de epey pahalıya patlıyor. Kullanıcıların masalarının üzerinde duran bu canavarların maliyetinin aşağı çekilmesi bir şirketin finansal durumunda hatırı sayılır bir iyileşmeye yol açabilir.

Bilim İçin Yazılım Hırsızlığı Yapılabilir!

tongucyumruk

Geçenlerde büyük bir üniversitemizde, alanında önemli bir bilim insanı olan bir hocamızın dersine girdim. İlk ders olmasından mütevellit dersin işleyişi hakkında biraz ön bilgi vererek başladı. Bir süre sonra, konu dönem boyunca verilecek ödevlere geldi. Ödevlerin MuPAD veya Mathematica yazılımları ile hazırlanarak teslim edilmesi gerekiyordu.