Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

0
tongucyumruk
Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

Matt Zimmerman - Ubuntu Inside Out


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (436M)

Chris Stephenson - Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Programları: Teori ve Pratik Arasındaki Büyüyen Uçurum


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (268M)

Görüşler

0
muhuk
Videolar torrent olarak paylaşılsa ne güzel olurdu.
0
Tarık
Chris Stephenson hocanın konuşması, piyasanın akademiye etkisini gayet güzel anlatabilen bir konuşma olmuş. Sanırım ayrıca, java nın ya da benzer -piyasa dillerinin- duygusal ya da fanatik olmadan nasıl rasyonel olarak "aptalca" olabildiklerine dair kanıtları sunabilen ender konuşmalardan biriydi.

Burada küresel bilgisayar piyasasının gayri bilimsel gelişimi, yönelimi ve akademinin bundan ciddi manada etkilenir oluşu düşündürücü. Fakat içerisinde bulunduğumuz sistem zaten -yalnızca kar- odaklı yaşayan bir sistem ise nasıl farklı birşeylerin evrimleşmesinden bahsedebilirdik ki. Sistemi gereği yoğun olarak yalnızca para odağında gelişim gösteren insanlığın evrimi elbetteki yeterli bir zaman sonra piyasanın akademiyi ve bilimselliği büken yönüyle tanışacaktı.

Özgür dünya birazda bu yüzden olmalı, yaşatılmalı, geliştirilmeli, korunmalı.

saygıyla.
0
vampir
chris hoca'nın konuşmasında orda olmak isterdim, keyifli bir anlatımı var her zamanki gibi..

cumartesi günkü seminerlerden de -özellikle leslie hawthorn'unkini- bekliyoruz..

bi de neden cumartesi pazar yerine cuma cumartesi tercih edildi merak ediyorum, sayın butch bu konuda bir açıklama getirsin (=
0
Tarık
Korkulan odur ki, bir zamanların fazlamesai yapan gençleri buraları artık iyiden iyiye terketmişler. Hadi FZ, conan anladık dışarı kaçmışlar, diğerleri neredeler? Fazlamesai.net in böyle bir kaderi yok, olmamalı.
0
Betelgeuse
Hala buralara uğrayıp bakınıyorum ama tenhalaşmış gibi sanki.
0
Tarık
Sanırım Fazlamesai.net' i ortaya koyan çekidek ekip bir anda ortadan kayboldu (bermuda şeytan üçgeni). Benim tahminlerim, olayı uzun zamandır yalnızca FZ nin götürüyor olduğuydu zaten. Fakat FZ de Belçika falan derken doğal olarak etkileşim çıtasını yükseltti ve ilgilenemiyor. Çoğunluk çevrimiçi olma özürlü konuklardan oluşunca da ortam tenhalaşıyor elbette :)
0
butch
FM'i ihmal ettiğimiz doğru. Ama buralardayız hala. Tenhalaşmanın sebebini iyi analiz edip beraberce bir çözüm bulmak gerekiyor sanırım.
0
Tarık
Tenhalaşma sorununun kaynağı sayılar değil sanırım, zira bazen görebildiğim kadarıyla konuk sayısı 60-70 e bile çıkabiliyor. Alışılmış insanların artık ortalıkta görünmüyor oluşu çevrimiçi olan takipçilerde psikolojik etki yapıyor olsa gerek. Elbette ki bir ara uzun süre haber girilmediğinide unutmamak lazım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

İzmir´de Linux Seminerleri Başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de düzenli etkinlikler yapmaya başlıyor. Her ay Linux ve özgür yazılımlarla ilgili bir seminer düzenlenmesi, bu seminerler etrafında İzmir'deki Linux ve özgür yazılım camiasının bir araya gelmesi hedeflenmekte.

İlk etkinlik, 1 Nisan Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminer olacak. Linux'a yeni başlayanlara ve başlamak isteyenlere yönelik seminer, saat 18:00'de başlıyor.

İTÜ Matematik ve Bilg. Kulübü İnternet Haftası Etkinlikleri

oeylem

10-11-12 Nisan 2002; 8-21 Nisan internet haftası kapsamında 10-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde "İnternet Teknolojileri Semineri" adıyla bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Seminerimize İş'te Yatırım (İş Bankası), Superonline, TürkNet, Ford-Otosan, Turcom, Yeni-bir (Hürriyetim) ve Radikal gibi birçok firma katılacaktır.Seminerimizde internette kariyer planlama, internet üzerinden interaktif bankacılık ve finans işlemleri, mobil servisler , internetin sosyal etkileri gibi çeşitli güncel konular sunulacaktır.

TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

anonim

TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.