PalmOS artık Linux üstünde koşacak

0
sundance
PalmSource (PalmOS'un yazılım tarafını geliştiren şirket) tarafından Linux camiasına istinaden Bruce Perens'e gönderilen bir açık mektup yayınlandı.

Mektupta, bahsedilen temel konular;
-PalmOs'un bundan sonra Linux kerneli üzerine bir shell olarak yerleşeceği,
-Bunun için China Mobile Soft isimli bir firmanın satın alındığını
-Fakat PalmOs'un kodunun açılmayacağı

Bu hareketin sebebi olarak da PalmSource şirketi, Linux'un bundan sonra gömülü işletim sistemi pazarında çok hızla ilerleyeceğini öngördüklerini ve Palm'dan sonra cep telefonu pazarına gelmesinin de uzun sürmeyeceğini, bu değişimin bir parçası olmak istediklerini belirtmişler.
PDA

Görüşler

0
Challenger
Bu adamlar ne yaptıklarını biliyorlar mı diye merak ediyorum. Vaktiyle Be Inc.' dan BeOS' i satın aldılar. Sonra da kendi sistemimi kendim yazarım deyip BeOS' e yazık ettiler. Şimdi sırada ne var?
0
tongucyumruk
Hmm.. altta linux kerneli, üstte PalmOs sadece bir shelll.. Acaba bu durumda üstteki non-free shell'i kaldırıp yerini özgür yazılımlarla doldurmak mümkün olacak mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OPIE 1.0 Sürümüne Ulaştı

anonim

"The Open Palmtop Integrated Environment (OPIE)" projesi 1.0 sürümüne ulaştı ve sistem şu an kullanılabilir durumda. Opie el bilgisayarları için geliştirilmiş bir GPL lisanslı bir grafik kullanıcı arabirimi. Opie XML, IRDA, Bluetooth gibi birçok teknolojiyi destekliyor. Bunun yanında bir multimedya oynatıcı , konqueror web tarayıcı ve PDF okuyucu, IRC istemcisi, e-kitap okuyucu, gibi birçok yazılımı da standart olarak beraberinde getiriyor. Ayrıca bir çok PDA yı destekleyen ve çoklu dil desteğine sahip Opie hakkında daha ayrıntılı bilgi ve ekran görüntüsü için buraya bakabilirsiniz.

Kol Saatinde PalmOS

anonim

Saatiniz hangi işletim sistemini kullanıyor? "Ne biçim soru bu yahu?" gibi bir cümleyi kurmanız artık biraz zor gibi. PalmOS saatlere de girmiş durumda. Üstelik 33 Mhz'lik bir mikroişlemci ve 2MB ana hafıza ile birlikte.

Editörün notu: FM => Alabildiğine "geek" (as geek as possible ;-)

Klavye yok ama yazabiliyorum

esse

İsviçre kökenli Sensoboard firması görünmez klavye geliştirdi. Bu klavye, iki elinize birden takılıyor ve kullanıldığı zemin üzerinde parmak hareketleriyle çalışıyor. Ancak bu ürünü kullanmak için kullanıcının klavyedeki tuşların yerini bilmesi ya da klavye üzerinde 10 parmak yazabilmesi gerekiyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.milliyet.com.tr

AxDroid - Dell Axim x51v üzerinde Android!

anonim

Google Android mobil işletim sistemi birkaç yıl önce üretimi durdurulan ve halen en güçlü PDA'lerden biri olan Dell Axim x51v üzerinde çalıştırabildim.

Dungeon Master Pocket PC'de

sundance

Eski Amiga'cılar gözünüz aydın. AD&D'nin gelmiş geçmiş en özgün oyunlarından biri Dungeon Master, artık PocketPC'de. Hem de aynen Amiga'da olduğu gibi.

Yok beni kesmez, diyenler için tabi ki Chaos Strikes Back de var.