Pardus 2007.3 Lynx lynx aldı başını gidiyor...

0
eu
Pardus 2007.3 Lynx lynx yeni sürümü 19.11.2007 de çıktı ve öyle bir çıktı ki fazlamesai.net'çiler göremedi. Pardus hızlı adımlarla ilerliyor, öyle ki distrowatch.com son 7 gün istatistiklerine bakıldığında ilk 20'ye girmiş bile. Biz fazlamesaiciler Pardus'u yakalayamadık, neyse arkadan bakmak da güzel...

Görüşler

0
setcom_2000
indirip evdeki bilgisayara kurdum bile :)
0
eu
Ben de 2007.3 güncelledim :)
Bir yıldan uzun süredir evdeki dizüstünde Pardus kullanıyorum ve bu güne kadar en zevk aldığım ve az sorunlu işletim sistemi. Zaman zaman WinXP açtığımda antivirus yüzünden bilgisayarımın nekadar yavaşladığını görünce üzülüyorum.
0
FZ
Yakalayamadık derken?
0
eu
fazlamesai.net en beğenerek okuduğum site ve pardus 2007.3 sürümü ile ilgili bir haberi 19.11.2007 tarihinde veya öncesinde görmek isterdim. Bunun nedeni ne olabilir diye düşünüyorum;
- fmn bu haberi ıskaladı, fmn ciler çok bitkinler, hayata küsmüşer :)
- fmn pardus çok ciddi görmüyor
- pardus ekibinden birisi bile fmn takip etmiyor veya fmn çıkacak pardus haberini önemsemiyor
nedeni ne olursa olsun 19.11.2007 tarihinde fmn de pardus haberi çıkmaması fmn ve pardus için bir hata.
0
zekzekus
yaklaşık bir yıllık bir Pardus kullanıcısı olarak son ara sürüm haberini ben yollamıştım ama bu sefer ha şimdi ha sonra derken unutmuşum kusura bakmayın bu seferlik :))
0
Evil81
Bu site sizin babanızın reklam ajansı mı?
0
mos
bir troll gördüm sanki
0
eu
Sizce Pardus 2007.3 yeni sürümü çıkması, distrowatch'ta ilk 20 ye girmesi haber değil mi?
Siz sadece reklam olduğunu mu düşünüyorsunuz, daha doğrusu Pardus 2007.3 sizin için ne ifade ediyor?
0
raman
ben dahil olayım.distrowatch da listeye girmek hatta ilk 20 de olmak çok güzel birşey.Pardus benim için Türkiyenin bağımsız (tekellerden,medya farelerinden,MS pisliğinden) yazılım geliştirmesini ifade ediyor.Ve çok da güzel bir iş başarıyorlar.Haberin geç yayınlanması ise öyle büyütülebilecek bir şey değil bence.Eleştiren arkadaş kendi yollayabilirdi de haberi.
0
Evil81
Pardus 20 pardus 50.
Pardus 80 pardus 180.

Üşenmedim, olayı açıklayan haklı olduğumu ispatlayan güzel bir yazı yazdım ama daha sonra değmeyeceğini düşündüğüm için, CTRL+A ve hemen ardından Backspace tuşuna basarak olayı iptal ettim.

Pardus 88 Pardus 99
Pardus Distrowatch'de 20

Evet evet...

Hemen haber yapalım!!!
Çok önemli bir şey bu, eğer birileri yapmazsa bu asrın hatası olur! Eğer birilerinin paşa gönlü yetmezde haberini yapmazsa bunun altında mutlaka bir çakallık bir alçaklık, bir kasıt aramak gerekir.

Öyle ya, Bill Gates işini bıraktı, MS iflas etti, Linux'un pazar payı %99'a ulaştı, Sınır ötesi operasyona karar verildi, Türkiye'yi birileri bombalıyor... Gerçekten çok önemli!

Pardus Distrowatch'de 20 bak bak şimdi 19 oldu ne büyük başarı beeeeeeee.

Yakında Ubuntu'yu geçeceğiz vs. vs.

İnan çok güzel şeyler yazacaktım ama (Şu Troll mevzusu ile ilgil) burası yeri değil. Daha serbest bir ortamda olsaydık o Troll yanıtına cevaben çok güzel şeyler yazacaktım.

0
Racih
Betadan çıktımı 2007.3 ? Çıktıysa indirip kurayım :D
0
tejas
bu sürüm biraz hızlı oldu sanki; caracal caracal haftalarca rc olarak kalmıştı :D
0
Zebani
Bu kadar çabuk yeni sürümlerin çıkması doğru mu sizce?

Sürekli yeni bir sürüme geçmek bir son kullanıcı için ne kadar mantıklı?

Bu yeni sürüm güncellemelerin yavaşlaması için Pardus'un biraz yaşlanmasını mı beklememiz gerek?

0
hayalci
Yeni sürümü indirip kurmak zorunda değilsiniz, paket yöneticisi pisi'den tüm güncellemeleri yapmanız halinde 2007.3 sürümünü kullanıyor olacaksınız zaten.

Pardus'un sevdiğim yanlarından birisi pek çok dağıtımın aksine sürüm sürüm gitmiyor, paketlerin yeni sürümlerini kullanmak için aylarca yeni dağıtım sürümü çıkmasını beklemek zorunda kalmıyorsunuz.
0
zekzekus
katılıyorum. ayrıca bu sık ara sürüm yöntemi ile genel sistem güncellemelerinde indirdiğimiz veri miktarı da azalıyor. Kendileri de şöyle açıklamışlar zaten:
(...) Pardus, kullanıcılarına en güncel uygulamaları ve en son güvenlik yamalarını da internet üzerinden GNU GPL Genel Kamu lisansı ile özgürce sağlıyor. Bu güncellemelerin boyu zamanla oldukça yüksek değerlere ulaşıyor ve kurulum ardından tüm güncellemelerin çekilmesi hem kurulum zamanını, hem de internet kullanımını artırıcı etki yapıyor. Bu sakıncayı ortadan kaldırmak için Pardus ekibi, ortalama üç aylık periyotlarla güncellenmiş ara sürümler yayınlıyor. Pardus teknolojilerinde yapılan son değişiklikler de bu ara sürümlerle kulanıcılara ulaştırılabiliyor. (...)
Kaynak Pardus Resmi Sitesi
0
Zebani
peki bu ara sürümleri indirmek için interneti kullanmıyor muyuz? ben farkı pek anlamadım. :(
0
Betelgeuse
Bir bilgisayara sıfırdan Pardus kurduğunuzda, kurulum yaptığınız CD üretildikten sonra çıkan bütün güncellemeleri indirmek, sürüm eskidikçe daha çok güncelleme çıkacağı için bir süre sonra çok uzun iş haline gelir. Ama 3 ayda bir ara sürüm çıkınca 3 ayda bir kurulum CD'si üretilmiş oluyor, yani yeni bir kurulum yaptığınızda kurulum yaptığınız CD çıktıktan sonra çıkmış olan güncelleme sayısı azalmış oluyor. Ara sürümler çıkmasaydı bir yıl önce çıkmış bir CD'den kurulum yapıp son bir yılda çıkan güncellemeleri indirmek daha uzun sürecekti. Umarım farkı anlatabilmişimdir. Buradaki fark yeni kurulumlar için fark, zaten kurulu sistemini güncelleyenler için çok farketmiyor.
0
Zebani
sonuçta 3 ay da bir güncelleme yapmış oluyorsunuz ve o CD yi ya satın almak (dergiler vs. ile) ya da indirmek zorundasınız!

bir başka açıdan. bu yeni CD yi (sürümü) indirmenizle o zamana kadar ki güncellemeleri indirmeniz aynı hesaba da gelebilir.
0
bio
CD'yi bir defa indirince istediginiz kadar makinaya en guncel halini kurabiliyorsunuz.
0
Zebani
haklısınız. :) ama birden çok makinanız varsa...
0
Zebani
ha! bir de işletim sistemini yeniden kurmak yetmiyor! kendinize göre kişiselleştirmeniz gerekiyor. bu da doğal olarak zaman alıyor...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus Distrowatch'da Duyuruldu

darkhunter

Internet ortamının "dağıtım borsası" olarak nitelenen distrowatch.com Pardus'u duyurdu.

Pardus 2008.1 RC Duyuruldu!

anonim

Pardus 2008.1 öncesinde son deneme sürümü olan Pardus 2008.1 RC deneme sürümünü duyuruldu!

Pardus 1.1 ATA

anonim

Pardus 1.1 Beta sürümü yayınlandı. Sürüme ATA kod adı verilmiş.

Basın duyurusu: http://www.pardus.org.tr...

Pardus gerçekten...

eevrim

Pardus gerçekten açık kaynak kodlu mu? Pardus gerçekten özgür mü? Pardus katılımcı mı? Bu konular üzerine bir yorum...

Pardus Özgür Olsun!

ZDNet'te Pardus Haberi ve Alan Cox'ın Yorumu

FZ

ZDNet ortamında Pardus ile ilgili " Turkish Linux distribution aims for the big time" başlıklı bir yazı çıktı.

Yazıdan daha enteresan olan belki de anonim bir yorum ve Alan Cox'ın buna cevabı: