Pavuk???

0
m1a2
Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.
Hatta yorulmayın diye screenshot`larını da vereyim . Yok yok, meraklanmayın, `pavuk` aslında bir command line tool, wget gibi. Fakat GTK ile hazırlanmış olan GUI arabirimi çok güzel doğrusu ve tonla da özelliği var. (Ha bu arada `wget` kullanmaya da devam edeceğiz tabii, scipt`lerdeki yerini mutlaka koruyacaktır ;)

Programın Windows versiyonunun olduğunu da belirteyim. Fakat zannediyorum `cygwin` gerektiriyor. Keşke şunu stand-alone yapsalardı da milletin her türlü mahremiyatını oraya buraya gönderen `getright` vb. muhbir programlardan Windows kullanıcıları da kolaylıkla istifade etselerdi....

Görüşler

0
anonim
himm guzele benziyor, ben su aralar Axel ve Downloader4x kullaniyorum cogunlukla. Axel 18K buyuklukte ve commandlinedan fragmented dl yapiyor, Downloader4x ise malum, Flashget`e GetRight`a ragmet okutan yegane program.... Bu arada Dillo inanilmazmis sagolasin.
0
conan
Sadece bir not: Pavuk wget`ten cok cok eski bir programdir. Simdi geyik gibi olacak ama, hatirlarim 96`larda filan kullaniyordum ben pavuk`u. Tabii o zaman X arabirimi filan yoktu hehe :)
0
m1a2
Seni gidi eski kurt seni :) Valla wget` e o kadar alismisim ki wget`le dogduk buyuduk gibi geliyor bana. Hakliymissin, simdi changelog`lara baktim da soyle, pavuk cok daha eski. Peki nicin wget kadar taninmiyor? Aklima iki sebep geliyor: wget`in saf kan GNU orijinli ve cok daha sade olmasi. `pavuk -h` yaptigimda ekran doluyo masaallah :) pavuk`a nicin alaka gosterdim dersen, kucuk bir otomatizasyon isim var da onun icin. Simdi mesele su: net`te gezinirken bazi sayfalari kaydedeyim istiyorum herke$ler gibi. Fakat malum tembeliz yani. Browser`dan `save as` pek bir zoruma gidiyor. Ben de soyle bir hack icat ettim kendimce. Mozilla` da kaydedilecek sayfayi bookmarklarken (Ctrl-Shift-D) ozel karakter(ler) kullan (<< gibi). Daha sonra (cron vb. bir aracla) wget`i bir script ile bookmark dosyasi uzerinden calistirarak ilgili sayfayi -mumkunse cache`den- ozel bir dizine kaydet ve bunu otomatik olarak bir TOC dosyasina indeksle ki daha sonra bu TOC sayfasindan ulasabileyim (aslinda mesele bundan daha kompleks, burada basitlestirerek anlatiyorum). Yani bir tur offline dokumantasyon. Pavuk bu noktada guzel bir imkan sunuyor. Dosyayi direk netscape veya mozilla cache`inden cache.db`yi okuyarak bulabiliyor (-mozcache_dir switch`i). Yani tek yapman gereken `Ctrl-Shift-D` `<< TOC`a eklenecek title` ve Enter. O yuzden denedim ve diger -tonla- ozelliklerini de cok begendim. Peki bu abuk proje`ye ne oldu dersen, Mozilla`nin son build`lerinde boyle bir cache.db yok ve dolayisiyla basaramadim :( Bu durumda ben de ne yaptim? Calisma mantigini degistirdim. Yani artik hic dosya kaydetmiyorum. Sadece Bookmark. Bildigin uzre bir isi sifir hatayla problemsiz yapmanin tek yolu o isi hic yapmamaktir :))

P.S. Windows`da tam agzima layik boyle bir program vardi aslinda: Net Snippets. Ustelik kayitlarini XML dosyalara yapiyor ve kaydettigin sayfayi hemen orada edit etmene de imkan veriyor ve ayrica sayfanin sadece sectigin kismini da kaydedebiliyor. Fakat sadece IE`de calisiyor ve tabii shareware.
0
conan
hahaha koptum ya! Supersin! :)))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

StarLogo: The Next Generation

FZ

Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

SPAM savaşları - SPAM tarama

cayfer

Kendi gözlemlerimize ve çeşitli kaynaklara göre e-posta trafiğinin yarısından fazlasını SPAM mesajlar oluşturuyor. Buna katlanmak gittikçe zorlaşıyor. SPAM ile savaşta çok çeşitli yöntemler kullanılıyor. İşte size bir yöntem daha...

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).

Corel, Winzip'i satın almış

anonim

Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.

PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

FZ

Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.