Penguence 2. sayı PDF olarak yayınlandı

0
resilence
Penguence Sayı 2 PDF formatında çıktı.

Penguence Dergisi, Linux Kullanıcıları Derneği bünyesinde sürekli bir yayın çıkartmak amaciyla oluşturulmuş bir topluluk projesidir. Şubat 2005 tarihinde ilk sayısı çıkan dergi 2. sayısı ile okuyucuların karşısında. PDF formatında hazırlanan dergiyi http://penguence.linux.org.tr sitesinden indirebilirsiniz.

2.sayıda yer alan konulardan bazıları:
Miguel de Icaza ile Röportaj - Barış Çiçek
Penguen de nereden çıktı? - Doruk Fişek
Bir Şenlik Masalı – LKD Etkinlik Çalışma Grubu
Ses ve Müzik – Bülent Bolat
Ayni dili konuşuyor muyuz? - Yasin Kokarca
Hackers – Sıradışı bir dönemin sıradışı hikayesi – Ergin Sevinç
Çekirdek Derlemekten Korkmayın - Murat Koç
Açık Anahtarli Kriptografi – A. Murat Eren
PHP 5'e Bakis - Mehmet Samli
BSD Ailesi – Huzeyfe Önal
Debian Hakkinda – Çev: Recai Oktas

İlgili Yazılar

Linux Journal Ödülleri

sundance

Gelenexel :) Linux Journal.org okuyucu seçimleri yayınlandı...

En tutulan grafik programı Gimp 2
En tutulan editör Vim
En tutulan desktop KDE 2
En tutulan programlama dili C (C++ üçüncü :))
En tutulan web sitesi Slashdot (FM altıncı :)) vs. vs. Bir göz atın

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Haberci Güvercinler Üzerinden IP Erişimi

anonim

Olay 2001 yılında geçiyor ama yeni haberim oldu. 1 Nisan 1990'da yayınlanan haberci güvercinler üzerinden IP erişim RFC belgesi (Carrier Piegon Internet, CPIP) temel alınarak Linux üzerinde gerçekleştirilmiş. Ortalama ping süreleri başlangıç için ümit verici :)

UnitedLinux yayınlanmaya hazir!

conan

PCWorld'un soyledigine gore UnitedLinux Beta testlerini tamamlamis ve planlandigi uzere gelecek ay piyasaya surulecekmis. Haber Frankfurt'taki LinuxWorld konferansinda sirket yoneticisi Paula Hunter tarafindan duyurulmus. Hunter, beta versiyonu icin yaklasik 15.000 download yapildigini ve de ilginin cok buyuk oldugunu da belirtmis. Fiyat konusunda ise herhangi bir aciklama yapilmamis. (Ama daha onceki haberlerden 1000$'in (bin dolar!) altinda bir fiyat bicildigini okumustuk) Bilindigi uzere UnitedLinux, RedHat'e rakip olmak uzere SuSE Linux, Caldera International, TurboLinux, ve Conectiva'nin kurdugu bir olusum idi.