Jabber Sunucusu ve Kullanımı

0
caglar_onur
Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

İlgili Yazılar

Fedora Core 6 Duyuruldu

anonim

Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.

Debian, Gentoo, Mandrake: Performans karşılaştırmaları

roktas

Dağıtımlar arasındaki performans farklılıkları zaman zaman FM'de tartışma konusu olur. Bu haber'e Debian haftalık bülteninde rastladım. Gentoo ve Mandrake'nin şu meşhur optimizasyonlarının son kullanıcı nezdinde ne kadar hissedilir olduğu, Debian gibi optimize edilmemiş (!) bir dağıtımla karşılaştırma yapılarak incelenmiş ve önceden umulmayan bazı ilginç sonuçlara ulaşılmış. Buyurun buradan okuyun.

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

sefalet

Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.