Perl için FMOD Kütüphanesi

0
mustafa_
Fmod for Perl, FMOD müzik ve ses efektleri sistemleri kütüphanesine erişmek için geliştirilmiş bir Perl eklentisidir.
0.01 sürümü yayınlanan bu projeyi hobi olarak yaklaşık 1 sene önce Perl ile extension geliştirme konusunda kendimi geliştirmek için yazmıştım.

Gereken ilgiyi görürse, FmodEx kütüphanesini de eklemeyi düşünüyorum.

http://sourceforge.net/projects/fmod4perl/

Görüşler

0
mustafa_
Windows için hazır ppm paketleri sunamadım.
Eğer VC++ mevcut ise VC++ bin(binary) dizininde cmd'de "vcvars32.bat" dosyasını çalıştıralım.
Böylece nmake yardımcı aracı çalıştırabilir şekilde path'e eklenecektir.

http://www.fmod.org/index.php/release/version/fmodapi375win.zip

dosyasını download ettikten sonra zip dosyasını açalım.

"fmodapi375win/api/lib" dizine altındaki "fmodvc.lib" dosyasını Fmod4Perl dizinine kopyalayalım ve "Makefile.PL" dosyasının içinde LIBS karşılığı olarak "-lfmodvc" yazalım.

cmd'de

$perl Makefile.PL
$nmake
$nmake install

sonucunda ilgili ActivePerl sürümü için Fmod4Perl derlenecek ve kurulacaktır.

Hataları ve eksiklikleri bildirirseniz sevinirim.
0
mustafa_
Projeyi yakından takip etmek için CVS'ye commit yapıldı.

http://fmod4perl.cvs.sourceforge.net/viewvc/fmod4perl/
0
mustafa_
0.02 sürümü yayınlandı.

Bazı hatalar düzeltildi.
Win32 için PPM dosyası sağlandı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows için ideal Perl ortamı

sundance

Uzun zamandır Perl için Windows ortamında güzel bir Entegre Yazılım Geliştirme ortamı arıyordum, sonunda buldum Open Perl Ide

Gerek debug özellikleri ile gerekse editörünün sağladığı kolaylıklar ile gerçekten dört dörtlük bir Perl geliştirme ortamı, herkese tavsiye ederim.

Perl // Küçük Regexp El Kitabı

Ansugo

Çok fazla kod yazıyor, ama bazı yerlerde tıkandığınızı hissediyorsunuz; == ile karşılaştırma yapabiliyor, ama string içinde arama yapmakta istiyorsunuz; ve en güzeli herhangi bir stringin altindan cikip cikmak istiyorsunuz, o zaman buyurun düzenli ifade cumhuriyetine.

Perl: Engellilere Yardım Eden Programlama Dili

FZ

Perl'ü hemen her şey için kullanıyoruz; Web geliştirimi, veri işleme, sistem yönetimi hatta biyolojik araştırmalar için. Çoğumuz Perl'ü bu işlerden birisi için kullandık. Ancak sadece bir kaç kişi Perl'ü grafik arabirimli (GUI) son-kullanıcı programları oluşturmak için kullanmıştır ve bildiğim kadarıyla, bu dünyada sadece iki kişi Perl'ü engellilerin hayatını kolaylaştırmak için kullandı: Jon Bjornstad ve ben. Bazı insanlar, bizim Perl'ü kullanma şeklimizi özel bir durum olarak görebilirler fakat benim hikayem size, yazılım geliştirebilen herhangi bir babanın, çocuğu için yapacağını yaptığımı gösterecek.

KSpyware

tongucyumruk

KSpyware adının çağrıştırdığının aksine KDE üzerinde çalışan bir casus yazılım veya casus yazılım tarayıcısı değil. KSpyware, Win32 platformunda çalışan özgür bir casus yazılım. Klasik anlamdaki casus yazılımlardan en önemli farkı kodlarının tamamen açık olması. Gilbert Nzeka adlı bir programcı tarafından Windows altında casus yazılımlar geliştirme yöntemlerini ortaya koymak amacıyla geliştirilen bu program bilin bakalım hangi programlama diliyle yazılmış?

Not: Bu programı GNU/Linux platformuna port edecek gönüllü bir arkadaş aranıyor.

Yeni Deascifier

anonim

15 senedir İngilizce klavye ile yazıyorum, ve fena alıştım. F klavyeye de, Türkçeleştirilmiş Q klavyeye bile alışacak vaktim ve isteğim yok. Eh dedim ben de, biraz beyin ve Perl kaslarımı çalıştırayım, ve şu işe kalıcı bir çözüm bulayım. Benim değişmeye niyetim yok, teknoloji bana yardım etsin.