PhpEd Amerika Yollarında

0
anonim
Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Görüşler

0
yonlendir
Nusphere''in bir Amerika değil İsveç firması olduğunu hatırlatır, sevgilerimi sunarım.
0
sundance
Yanlış biliyorsam uyarın, ama Nusphere Progress`in bir alt şirketi (Nusphere`in MYSQL desteği için kurulduğunu açıklayan Türkçe basın bildirisini ben çevirmiştim ;) ve Progress`de bir Amerikan şirketi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Open Source File Sharing

anonim

Windows`daki imesh`ler, kazaa`lar, napster`lar hepsini bir kenera bırakın. kurtuluş open source`da dememiş miydik size? giFT (internet file transfer), açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı ve shareware programlardan eksiğinden çok fazlası var. hımmm bunu kanıtlamak lazım, şöyle ki: matrix`in 538 mb`lik divx filmini indiriyorum şu an, darısı sizin başınıza...matrix divx yazdığımda yaklaşık 10 tane sonuç buldu ve elbette bu bağlantıların en yavaşı 56 k modemde 2.5 kb'lık bir dosya transferine sebep oluyor, eğer bağlantınız hızlı ise gerisini siz düşünün...
Bunun dışında sadece video değil her ama her türlü dosyayı aratabiliyorsunuz, yeterki karşıdaki adam sharing'e açık tutmuş olsun... ne diyim artık gözümüz aydın...
gift.sourceforge.net

Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

sidar

IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.

Adım adım Linux'a geçiş

sundance

Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.

Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

raistlinthewiz

Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.