PlayStation 2 için LINUX Kitleri

0
polat
Sony’den yapılan açıklamada, yazılım araçlarını içeren ve Linux işletim sistemini PlayStation 2’lere yüklemek için gerekli disklerin satışına yakında başlanacağı belirtildi. Linux kitleri ilk olarak Japonya’da Mayıs ayında piyasada olacak. Kitler, Haziran ayından itibaren ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak. Sony Sözcüsü, Linux hayranlarının bu işletim sistemini PC’lerinin yanı sıra PlayStation oyun konsollarında da görmek istediklerini söyledi. Kitler, Japonya’da 188, ABD ve Avrupa’da ise 215 dolardan satılacak. Söz konusu kitler, 40 GB’lık dahili sabit disk, USB klavye ve fare de içeriyor. Microsoft’un Windows işletim sistemi ile rekabet eden Linux, açık kodlu ücretsiz bir işletim sistemi. Halen tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ından fazlasında Windows işletim sistemleri kullanılıyor. www.reuters.com
www.ntvmsnbc.com

İlgili Yazılar

Mandrakelinux 10.0 Community

parsifal

Linux 2.6 çekirdeği ile yepyeni Mandrakelinux 10.0 çıktı.
Şu anda sadece DVD olarak satılan ve Mandrake Club üyeleri için indirilebilen Mandrakelinux 10.0, Mayıs 2004'de "Mandrakelinux 10.0 Offical" olarak aramıza katılacak...
Meraklıları için buraya...

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.

Knoppix´le Kendi Live CD´nizi Hazırlayın

yuxel

Knoppix, GNU/Linux tanıtmlarında veya GNU/Linux altında yazılmış bir programın/belgenin sunumunda, bir eğitim CD'si olarak, bir sistem kurtarma CD'si olarak ve tabii ki normal günlük işlerinizde de kullanabileceğiniz bir dağıtımdır. Peki "bu Knoppix'de şu program fazla, keşke şunun yerine şu olsaydı" dediğiniz oldu mu? Bu belge Knoppix kullanarak kendi istekleriniz doğrultusunda bir Live Bootable CD hazırlamanıza yardım edecektir.

INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

anonim

Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.