Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

0
sundance
İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.
Açıkcası (bunu söylemekten utanmıyorum, Qmail camiası utansın) şimdiye kadar 8 net işgünüm Qmail ve Vpop kurmaya gitti. Dört ayrı guide üzerinden RedHat ve Solaris 7 makinalara (başta sevgi ile, sonra inatla) kurmaya çalıştım ama nanay.

En son geçenlerde bir arkadaşım (Passenger 9`a selamlar) `Abi neden Postfix kullanmıyorsun ?` dediğinde diyemedim tabi `Harun`a madara olmak var işin ucunda` diye.

Sonunda bugün Qmail`dan bıkmış halde vurdum kendimi Internet`e ve bir şekilde PostFix karşıma çıktı. Baktım ki Security Portal`dan bir amca da `Nedir bu Qmail`dan çektiğimiz ?` tadında bir makale döşemiş. Tamam dedim, doğru yol PostFix.

Hemen gittim www.postfix.org'a indirdim 800k`lık source dosyasını. Konfigüre edip çalıştırmak on dakika kadar aldı. `Şimdi buna bir de pop server bulmak lazım` diye düşünürken bir baktım ki zaten o da kendi içinde.

Üstüne üstlük, Webmin vasıtasıyla da takır takır konfigüre edilebiliyor.

Kısacası işlem tamam. Bundan sonra default e-posta sunucumuz Postfix. Cümle alem duysun :)

İlgili Yazılar

Latin Amerika`da Linux`a devlet desteği

FZ

Brezilya, Meksika ve Arjantin'den sonra şimdi de sırada Peru var. Söz konusu ülke devlet kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım kullanılması için bir yasa tasarısı hazırladı.

Peru'daki tasarı geçen yıl Arjantin'de sunulmuş olan tasarıyı esas alyor. Kanun tasarısının üzerinde en çok durduğu noktalar bu modele göre geliştirilmiş yazılımların serbestçe dağıtılabilmesi ve kaynak kod üzerinde, kurumun özgün ihtiyaçlarına yönelik değişiklerin serbestçe yapılabilmesi.

Latin Amerika'da sadece politik devrim, futbol, cunta ve insan hakları ihlalleri olmadığını bize gösteren bu haberde aynı zamanda Avrupa'da Linux'un büyük kurumlarda sesini duyurmaya başladığı, İtalya'daki Banca Commerciale Italiana'nın ve İngiltere'deki BT'nin de (British Telecom) kurumsal ölçekte yavaş yavaş Linux'a geçmeye başladığının bilgisi veriliyor.

Tabii insanın aklına şu soru geliyor ister istemez: Türkiye hakikaten de Arjantin olmaz mı? Ya da olamaz mı? Peru da mı olmaz Türkiye? Olmamalı mı, olmalı mı? Kısaca nedir yani?

Vector 3.0 çıktı

anonim

DistroWatch'un haberine göre Vector Linux 3.0 versiyonu cikti. Bu versiyonda önemli yenilikler var. Tamamen Slackware tabanlı hale getirilen dağıtımda ayrıca Slackware'in paket araçları pkgtools da bulunuyor. Bu sayede Slackware için olan her paketi (ve update'leri) yükleyebilirsiniz. Ayrica LSB uyumlu ve versiyon 2.5'a göre sadece 20MB daha büyük !

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

10 Milyona Suse 7.1-batan geminin malları

sundance

PC Net bu ay, bilişim sektörümüzden bazı firmaların da desteği ile özel bir sayı çıkardı. Büyük gazete bayilerinde halen bulabileceğiniz bu sayı SUSE Professional 7.1 sürümünü ve Türkçe bir installasyon ekini içeriyor.

\r\r\r \r\r\r Hem böyle bir harekete destek vermek hem de sizlere kılavuzluk etmek için alıp inceledik...

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305