PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu.

0
madness
7_4_STABLE üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu. 7.4.1'den sonra yapılan değişiklikler içinde, bizim için en dikkat çekici olanı:

* Partial fix for Turkish-locale issues

Türkçe sorunu için uzun süreden beri yazışmamız bir miktar sonuç verdi. Çabaları için Nicolai Tufar'a ve Enver Altın'a teşekkürler.
Önemli: Diğer küçük sürümlerin aksine, bu sürüm pg_* sistem tablolarında güncellemeler gerektiriyor. Bunun nasıl yapılacağı hakkındaki bilgiler, HISTORY dosyasında bulunmakta.

Tüm yansılara,
http://www5.tr.postgresql.org/mirrors-www.html

adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, PostgreSQL'i BitTorrent kullanarak da indirebilirsiniz:

http://bt.postgresql.org

İlgili Yazılar

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.

Veritabanı Teknolojilerindeki Yenilikler

FZ

Veritabanı ve bununla bağlantılı çözümler deyince son 20-25 yıldır çoğunluğun aklına gelen terimler aynıdır : SQL, ilişkisel veritabanı yönetim sistemi (markadan bağımsız), ODBC ve bunlara C++, Visual Basic, JAVA gibi dillerle erişmek ve sonuç çözümü programlamak.

Markalar değişir, işletim sistemleri değişir, işin içine Internet girer, sistemler biraz daha hızlanır, fiyatlar değişir ama temelde öyle radikal değişiklikler olmaz... diye düşünüyordum ben bugüne kadar ancak bu düşüncemi değiştiren birkaç şirketin web sayfalarına göz atıp bir miktar inceleme yaptıktan sonra öğrendiklerimi sizinle paylaşmaya karar verdim.

Bir Açık Yazılım - JmxMonitor

malkocoglu_2

JmxMonitor, Java JMX standartını kullanan ve bir veya daha fazla servisi izlemek (monitoring) için kullanılabilecek bir yazılımdır.

http://jmxmonitor.sourceforge.net

Java JMX standartı, uygulamanızın istatistiklerini MBean temelli basit Java nesneleri üzerinden dısarıya afişe etmenizi sağlıyor. Bu istatistik MBean'leri işleme konulduktan sonra, JmxMonitor genelci bir yaklaşımla (generic) herhangi bir uygulamadaki tüm MBean'leri listeleyip, admin'e "gözlemek istediklerim" adlı bir liste olusturmasına izin vermektedir. Gözlenmesine karar verilen makina/port/obje/attribute dörtlüsü için bir eşik değeri (threshold) girildikten sonra, JmxMonitor arka plan süreci tarafindan periyodik olarak esasa değeri bu eşik değerine karşılık kontrol eder. Eşik değer ihlalleri, ana sayfadan ve e-mail ile sistem yöneticisine bildirilecektir.

Xynth'i GP32X'e Taşıdık

anhanguera

Selam,

Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)