Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.
Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir.

Stephenson'ın Bilgi Üniversitesi'nde verdiği Comp 111 ve Comp 112 derslerinin pedagojik mantığını anlamak isteyenler için aydınlatıcı olabilir.

Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır.

Görüşler

0
selam
Bu seminer ile ilgili video ve sunum notlarına internetten erişme imkanımız olabilecek mi acaba?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile bugün video kaydı yapıldı. En kısa sürede bilgisayara geçirilip kamuya açılacağını tahmin ediyorum.
0
simor
"Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir. "
............
....
"Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır."


Gelelim mi, gelmeyelim mi? :)
0
fkoksal
Seminerin çok eğlenceli olacağının garantisini şimdiden verebilirim. En azından kütahyada biz çok eğlendik. Hele de chris hoca piyasadaki kitapları yerden yere vurduktan sonra söz alan öğretmen arkadaşın:
"İyi de hocam, bizim 'bible' olarak nitelendirdiğimiz kitaplardı bunlar. Her birine bir kulp taktınız. Biz şimdi ne yapacağız?" derken ki çaresizliğini görmeniz lazımdı :)
0
alyG
Bilgi Üniversitesi öğrencisi değilim, hatta bu sitede bile yeni sayılırım. Acaba bu seminere katılmam mümkün mü? Bunun için kayıt v.s gibi bir işlem yaptırmam gerekiyor mu? Seminer ücretsiz değil mi? Programlama ya yeni başlayan biri olarak katılmak istiyorum.
0
fkoksal
Tabii katılabilirsiniz. Herhangi bir kayıt yapmanıza da gerek yok. Aslına bakarsanız chris hoca yolladığı mailde "Öğretim personele verilecek bu seminer öğrencilere de açık." demiş sadece. Ama dışarıdan gelmek isteyenleri de geri çevirmeyecektir.
0
lale
ben de bu seminerin yazılı dökümanlarının da yayınlanmasını istiyorum. bir de bir isteğim olacak. bu tür seminerler münkünse Türkçe verilmeli.
0
bio
Seminer Turkce zaten.
0
lale
üniversitelerde verilen seminerler, genelde İngilizce veriliyor. daha önce de başka bir seminer için de benzer bir serzenişte bulunulmuştu.
0
fkoksal
SON DURUM!
Arkadaşlar, daha önceden mütevelli heyet odasında yapılacaktır diye duyurduğumuz seminer, mütevelli heyetinin acil toplanma kararı nedeniyle, hazırlık binası birinci kattaki 'Atölye Çizgi'de yapılacaktır.
İlgilenenlere duyurulur.
0
FZ
Bu adresten sunuma ve kaynak koda erişilebilir, video da yakında gelecek.
0
bm
video da yakında gelecek.

Hani, nerede?

0
cbc
bir suredir burada:
http://video.google.com/videoplay?docid=4419044199927357487&hl=en
0
FZ
Çok teşekkürler adres için :)
0
bm
FZ'nin linkledigi PDF'e baktim. Bu sene yegenime o bahsedilen kitaplardan biriyle eziyet edilmesine sahit oldugum icin biraz da 'taze' tecrubeli olarak yazilanlara katiliyorum. Acaba okuyan veya sunuma giden arkadaslar dusuncelerini aciklayabilirler mi? Makul geldi mi herkese?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

oguzy

Her yıl geleneksel hale gelen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene "şenlik" tadında İzmir'de gerçekleşecek. Tüm Linux severler ve ilgililer davetlidir.

LKD - Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın Tarih Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde, 22 Eylül Perşembe günü, Saat 17:00'de Enver Altın tarafından sunulacak "Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın tarih" isimli semineri düzenleyecek.
Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu seminere konuyla ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi: Seminer Çalışma Grubu web sayfası

Linux Semineri : Bilgi Güvenliği Temel Kavramları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'ndeki seminerde, bilgi güvenliği kavramı, amacı ve süreçteki aşamaları anlatılmakta. Güvenlik politikaları, uygulamaları ve denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken; güvenlik duvarı, saldırı tespit sistemi ve sanal özel ağ sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarileri de anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl `Özgür Yazılım ve Linux Günleri´ ismi altında birleşiyor.

2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.