Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

0
FZ
Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:
Her internet sitesi, ziyaretçilerine yönelik çeşitli bilgileri ziyaret süresince belirli dosyalara kaydeder. Bunlardan bir tanesi de sitede bulunamayan resim ya da sayfaların kaydedildiği dosyadır: error-log. Önceki gün Radikal'in internet sitesinde olmayan sayfalara yönelik çeşitli internet adreslerinden istekler yoğunlaştı. Bunların kaydedildiği hata dosyası o kadar büyüdü ki, sitenin sabit diskini tamamen doldurdu.

Dolayısıyla uzun bir süre site mevcut haberleri oluşturacak boş alan bulamadığından yayın yapamaz hale geldi. Başka bir deyişle normalde iki ay boyunca sitenin doğurduğu hata sayısı birkaç saat içinde gerçekleşince sistem işleyemez hale geldi.

Siteler engellenmek istendiğinde ya sistemin içine sızılarak kullanılmaz hale getirilir, ya da tamamen kapatılır. Bunların hiçbiri mümkün olmazsa sistemi 'kararsız' hale getirebilecek yöntemler denenebilir. Sistemin sürekli hatalar yaratmasını sağlamak da bu yöntemlerden biridir. Örneğin bir sitede olmayan adresler çağrıldığında sistem sürekli hata yaratarak hata raporlarını şişirir. Bu, nadir olarak kullanılan, ancak işe yarayan yayını engelleyen yöntemlerden biridir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/29/haber_86905.php

Görüşler

0
conan
Log dosyalari icin daima ayri bir partition yaratirsan bu gibi saldirilari savusturursun ;) En azindan durumu kabullenip hasiralti etmemisler. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

redline99

Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

Internet Tarayıcınızı Tarıyoruz!

FZ

Tarayıcınızla ziyaret ettiğiniz bir Internet sitesi neleri öğrenebilir? Düşündüğünüzden daha fazlasını! Nasıl olduğunu merak ediyorsanız BrowserSpy sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu sitedeki bilgileri kullanarak kendi projelerinizde de güzel şeyler yapabilirsiniz (mesela karşı tarafta FLASH veya MathML olup olmadığını ve versiyonunu öğrenerek ona göre içerik göndermek gibi).

Way Back Machine Ya Da Durdurun Dünyayı İnmek İstiyorum!

darkhunter

Internet anılarınızda yer almaya başladı mı? Zaman zaman, bundan birkaç yıl önce gezdiğiniz siteleri artık bulamamaktan yakınıyor musunuz? Ya da takip ettiğiniz bir sitenin bundan birkaç yıl önceki halini görmek ister misiniz?

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.