RedHat 7.3 Çıktı

0
sundance
Linux camiasının züppe çocuğu ;) RedHat, gıcır gıcır yeni sürümü ile karşınızda... 7.2 versionu ile özellikle TCP/IP konusunda en büyük yoldaşı (rakip demek hoş değil) FreeBSD`nin bile önüne geçen RedHat bu sürüm ile de sanırız oldukça ilgi çekecek. Peki neler var bu sürümde?
-KDE 3.0
-Kernel 2.4.18
-Mozilla 0.9.9
-GCC 2.96-RH (bu derleyici hakkında şaibeler var)
Gelelim yansılara. Redhat 7.3`ü buralardan indirebilirsiniz...

Görüşler

0
cartman
-GCC 2.96-RH (bu derleyici hakkında şaibeler var)

Pek de şaibe değil . Şu adreste olay daha açıkça anlaşılabiliyo. http://gcc.gnu.org/gcc-2.96.html . Redhat nası oluyo da en iyi linux hackerlarına sahipken ( Alan Cox mesela ) böyle aptalca işler yapıyo anlıyamıyo insan...
0
anonim
w00t!
Selam cartman, nerdesin ya özlettin kendini :)
Licq''yu upgrade edince senin contact uçtu. Nese mail var zaten c ya ;)

MavericKk

Demek 2.96 development branchmiş. Bu Reddhat de iyice azıttı olmaz bu kadar liderlik havaları.
0
cartman
IRC için son 29 gün ;-)
0
sundance
Mesele bu değil. 2.96-RH değiştirilmiş bir GCC varyantı ve oluşturduğu binaryler birçok sistemle uyumlu değil, yani aynı kodu 2.96 ile yapmak ile 2.96-RH ile yapmak arasında uyumsuzluklar var. Bunlar yüzünden bayağı bir rezil olmuşlardı. Ama net url olarak bir bilgi yok elimde.
0
cartman
Aslında mesele bu çünkü GNU ööle yaptığı programı deskteklemicek kadar korkak değil ama olay şu redfhat 2.96 CVS versiyonunu alıp onu 64 bitlik platforma uyum sağlamasını sağlıcak *unofficial* bi patchle bundle etti. Bunun sonucunda ellerinde kar uğruna heba edilmiş bi gcc var!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siz de `Microsoft ´ laştırabildiklerimizden misiniz ?

sundance

Slashdot`ın Red Hat`den teyit ettirdiği habere göre, Red Hat firması bundan sonra otomatik update için $9.95'lik bir üyelik gerektiren yeni bir sisteme geçiyormuş.

RedHat`ın önde gelen Linux firmalarından biri olması, Linux`u kolay kolay gelemeyeceği bazı yerlere taşıyor olması çok güzel, bunun karşılığında para kazanıyor olması da bizi olsa olsa sevindirir, ama yolu bu olmamalıydı.

Red Hat, IBM eServer’ları destekleyecek

polat

Linux firması Red Hat, IBM eServer ürün dizisinin tamamını, paketlenmiş ve özel çözümleriyle destekleyeceğini açıkladı.

Red Hat; açık kaynak yazılım çözüm, servis ve destek hizmetlerinin, IBM eServer ailesinin tamamını desteklemesi için IBM ile işbirliği yapacağını duyurdu. xSeries platformu üzerinde Linux’u destekleyen ilk firmalardan olan Linux dağıtım partneri Red Hat, desteğini; IBM eServer zSeries, iSeries ve pSeries platformlarına da yaygınlaştırdı.

NTVMSNBC haberi

Ve Red Hat Bombayı Patlattı: Fedora Project

anonim

Red Hat bir süre önce artık kutulu perakende satışı yapmayacağını bildirmişti. Bunun yerine Red Hat Linux Project´i duyurdu. Hemen ardından da Red Hat Severn, RH´nin ilk public betası duyuruldu. Ancak bundan sonra Red Hat Linux Sitesi askıya alındı ve yeni bir açıklama hazırlandığı söylendi. O gün bügündür RH´den hiç ses çıkmadı hatta Beta tarihleri bile ertelendi. Nihayet bugün beklenen açıklama geldi:

Fedora Core3 Test

resilence

Fedora Core 3 test sürümü duyuruldu, x86-64 mimarili işlemcilerde kullanılabileceği de bilgiler arasında...

linuxiso.org'dan indirebilirsiniz.

Microsoft´tan Amerikan okullarına kıyak , Redhat karşı atakta geç kalmadı!

anonim

Microsoft'un Amerikadaki bilgisayar sıkıntısı çeken,yardıma muhtaç okullara yönelik başlatacağını söylediği kampanyaya Redhat CEO'su Matthew Szulik'den çok ilginç bir karşı atak geldi. Microsoft'un yazılım yerine aynı paraya 14.000 PC alabileceğini, bu durumda da Okullara işletim sistemi olarak Redhat Linux'u ücretsiz olarak temin edeceklerini ve Microsoft'un öngördüğü gibi lisansının 5 senelik değil sınırsız olduğunu söyledi. Bu ilginç pazar kapma oyunu hakkında detaylı bilgi şu adreste http://www.reuters.com