Resmi Pardus Testçileri Aranıyor...

0
tekman
Sevgili kediciğimiz Pardus'un 1.0 sürümü için yol haritasını belirlemenin heyecanını yaşıyoruz. Yapacak çok işimiz var, en önemlilerinden üçü de test yapmak, test yapmak ve test yapmak. Gerek geliştirici ekip ve gerekse çeşitli katkıcılarımız (sağolun, varolun, siz olmasanız biz ne yapardık!) tarafından yürütülen testler zaten haftalar ve aylardır sürüyor.
Ama daha sistemli, daha iyi planlanmış testlere de ihtiyacımız var. Bu nedenle "Resmi Pardus Testçisi" arayışına girdik. Çalışan CD çıktığında bizlere e-posta yoluyla ulaşıp bu tip testler yapabileceklerini bildiren kişiler zaten aday listemizde. Ama bu listeyi anlamlı bir şekilde genişletmek istiyoruz. Bu nedenle de bir açık çağrı yayınlamayı gerekli gördüm.

Resmi Pardus Testçisi olabilmek için gerekli koşullar şöyle:
  1. Pardus'un nihai olmayan sürümlerini (alfa, beta, SA ve belki ara yapımlar) sistemli bir testten geçirmek için gerekli vakti ayırabilecek olması,
  2. Bu testleri yürütebileceği, tercihan birden fazla, değişik konfigürasyonda makineye sınırsız yasal erişiminin olması,
  3. Test edilecek CD imajı ve test planı/sonuç raporu formunu aldıktan sonra talep edilen zamanda testleri yürütüp sonuç raporlarını hazırlayacağını taahhüt etmesi,
  4. Tercihan İstanbul'da yerleşik olması.
Bu özelliklere sahip olduğunu düşünen "Resmi Pardus Testçisi" adaylarının kısa bir e-posta ile doğrudan E. Tekman'a başvurmalarını rica ediyorum. Yalnızca ciddi başvurular lütfen; tüm başvurular yanıtlanacaktır; kurumumuz ırk, yaş, cinsiyet ve din ayrımı yapmamaktadır...

"Resmi Pardus Testçisi" arkadaşlara sürüm sonrasında ufak bir de sürprizimiz olacak!

Görüşler

0
simor
"kurumumuz ırk, yaş, cinsiyet ve din ayrımı yapmamaktadır..." ??
0
bahadirkandemir

Gel ne olursan ol gel.

BSD fanatiği de olsan, Windows kullanıcısı da, katkıda bulunacaksan gel. 12 yaşında ortaokul öğrencisi de olsan, ya da 60 yaşında bir emekli, yine ge del, katkıda bulunacaksan.

0
bahadirkandemir

"ge del" => "de gel"

0
FZ
Ama İstanbul'da yerleşik olması tercih sebebidir :)
0
simor
Hmm oda ayrıca ilginç ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzmir'de Özgür Yazılım ve Pardus GNU/Linux Semineri

anonim

İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz.

Pardus GNU/Linux Dağıtımını Çinliler Kullanacak Mı?

hayalci

Bu habere göre Pardus Çinli yetkililerin dikkatini çekmiş ve Türkiye tarafından Pardus'a Çince desteği ekleme teklifi yapılmış. Çin hükümetinin onayı sonrasında Pardus Çin'de kullanılmaya başlanabilecek.

Kamuda Özgür Yazılım Dönemi Başlıyor Mu?

FZ

Anadolu Ajansı'ndan gelen bir habere göre:

Kamu kurumlarında özgür yazılım kullanma dönemi başlıyor. Kamu kurumlarının bilgisayarlarında Microsoft'un işletim sistemleri yerine açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi kullanılacak.

İlk uygulama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak ve Türkiye'nin milli yazılımı Pardus (GNU/Linux), Askeralma Dairesi (ASAL) ve şubelerinde ana işletim sistemi olarak kullanılacak. Pardus işletim sistemini geliştiren ekipte yer alan TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünden (UEKAE) Doç. Dr. Erkan Tekman, açık kaynak kodlu yazılımların kapalı ve sahipli yazılımlara göre birçok üstünlüğü bulunduğunu, bunların en başında ''güvenlik'' konusunun geldiğini vurguladı.

Pardus Semineri 28 Ocak'da TOBB'da

javacikiz

Pardus'un topluluk sitesi olan Özgürlükİçin.com Pardus Semineri vermek için TOBB ETÜ'ye geliyor. 28 Ocak Çarşamba günü saat 15:30'da başlayacak seminerde Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu Pardus hakkında sunumlar yapacaklar. Geçen hafta gerçekleşen birinci Pardus seminerinde Pardus göç ortaklarından Portakal Teknoloji Yazılım Şirketi kurucusu ve genel müdürü Bora Güngören Özgür yazılım ve Pardus'un gelişimi hakkında yaptığı güzel sunumla dinleyicilerini aydınlatmıştı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ana bina Mavi Amfisinde yapılacak ikinci Pardus seminerini de yine üniversitenin Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu organize ediyor.
TOBB ETÜ adres: Söğütözü Cad.No:43, Söğütözü, Ankara, 06560 Türkiye

Sazlık Kedisi Geldi.

Chriseba

Pardus Linux'un yeni sürümü olan Pardus Linux 2007.1, Felis Chaus ismiyle şu an internetten indirilebilir.