İzmir'de Özgür Yazılım ve Pardus GNU/Linux Semineri

0
anonim
İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz.
Özgürlükİçin Topluluğu, Pardus'u tanıtmak ve sağlıklı bir özgür yazılım algısı oluşturmak misyonuyla yürüttüğü seminer çalışmalarına olanca hızıyla devam ediyor. Sıradaki durak İzmir.

İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz. Seminer, Özgürlükİçin.com editörlerinden Akın ÖMEROĞLU ve Pardus geliştiricisi aynı zamanda KDE çeviri sorumlularından olan Serdar SOYTETİR tarafından verilecek.

İlgili bir kitle tarafından takip edilmesi beklenen seminerde, özgür yazılımın ne olduğu ile söze başlanıp, daha sonra Linux'un ve Pardus dağıtımının ne olduğu anlatılacak. Devam eden süreçte Pardus'un amaçları, kazandırdıkları ve Pardus kullanmanın avantajlarına değinilecek. Pardus teknolojileri ile Pardus masaüstünün zaman zaman uygulamalı olarak anlatılacağı seminerin son bölümünü ise soru cevap kısmı oluşturacak. Tüm bu konularda verilen bilgiler, başlangıç ve giriş düzeyinde olacak.

İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda verdiğimiz semineri göz önüne alarak, soru cevap bölümünün çok renkli geçeceğini söyleyebiliriz.

Eğer İzmir'de yaşıyor ve Pardus ile ilgili yeni bilgiler almak ya da mevcut bilgilerinizi tazelemek istiyorsanız, 24 Aralık 2008 Çarşamba günü 17:30'da EMO'da sizleri bekliyor olacağız.

Özgürlükİçin Topluluğu, 2009 yılında da seminerlere devam edecek. Antalya, Ankara, Denizli şimdiden planlara dâhil olmaya başladı bile...

Kaynak: Özgürlükİçin EMO İzmir

İlgili Yazılar

Pardus 1.0 BETA Çıktı!

loker

Yol haritasına uyumluluk devam ediyor... Pardus 1.0 Beta ftp sunucusunda yerini aldı. Nihai sürümde olması hedeflenen tüm özellikleri barındıran beta sürüm, kritik hataların ve kararlılık sorunlarının bulunması amacıyla yayınlanıyor.

Pardus 1.0 RC1 sürümü duyuruldu

anonim

ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/kurulan/rc1/

26 Aralık 2005 tarihine doğru bir aşama daha bitirildi. Testler ne kadar fazla olursa (malum imece) sonuç o kadar iyi olacaktır. Sorunlar bugs.uludag.org.tr ye bildirilebilir.

Herkese hayırlı olsun..

Sazlık Kedisi Geldi.

Chriseba

Pardus Linux'un yeni sürümü olan Pardus Linux 2007.1, Felis Chaus ismiyle şu an internetten indirilebilir.

Resmi Pardus Testçileri Aranıyor...

tekman

Sevgili kediciğimiz Pardus'un 1.0 sürümü için yol haritasını belirlemenin heyecanını yaşıyoruz. Yapacak çok işimiz var, en önemlilerinden üçü de test yapmak, test yapmak ve test yapmak. Gerek geliştirici ekip ve gerekse çeşitli katkıcılarımız (sağolun, varolun, siz olmasanız biz ne yapardık!) tarafından yürütülen testler zaten haftalar ve aylardır sürüyor.

Pardus 2007.3 Lynx lynx aldı başını gidiyor...

eu

Pardus 2007.3 Lynx lynx yeni sürümü 19.11.2007 de çıktı ve öyle bir çıktı ki fazlamesai.net'çiler göremedi. Pardus hızlı adımlarla ilerliyor, öyle ki distrowatch.com son 7 gün istatistiklerine bakıldığında ilk 20'ye girmiş bile. Biz fazlamesaiciler Pardus'u yakalayamadık, neyse arkadan bakmak da güzel...