Rezervuar Penguenleri

0
redogre

Görüşler

0
redogre
Maksimum ambians için tıklayınız.
0
redogre
Maksimum ambians için tıklayınız.
0
anonim
Ya süpersiniz, katkısı olan herkesin beynine, yüreğine, bileğine sağlık. Bu arada Okan Bayülgen'in son günlerde hemen her programda penguenlerden sözettiğinin farkında mısınız:)
0
simor
Hiç hoş olmamış...
0
redogre
Yahu ben de bunu anlatmak istiyorum. Niye hoş olmamış mesela? Hayır "Beğenmeyen okumaz, zorla okutmuyoruz" diyen biri de değilim.

Dilbert'ın ilk halini görünce insan düşünüyor, çok daha iyi olabilir diye zamanla. Dilbert olacak iddiam yok ama biraz yapıcı eleştiriye açığım...
0
simor
Daha önce önyargılı mesajlar yollamamaya dikkat eden biri olduğumu bilip anlarsınız belki diye kısa ve öz yolladım ama haklısınız, benim çetelemi tutacak haliniz yok tabi.

Dilbert koysaydınız onun üzerinde tartışsaydık... Bu dilbert değil.

Burda başkalarının hatasını başka bir hata ile örtmüş bir karikatür var kusura bakmayınız.

Ayrıca zaten tabiki beğenmeyen okumaz zorla okutmuyoruz diyemezsiniz ki. Bu tek bir yanlış içerik göreceğim diye bütün fazla mesai yi okumayacacağım demektir.

Ayrıca zaten ben dahil burada tanıdığım bir çok kişi o kastettiğiniz tipleri kaale almıyor. Yorumu boş ve sorusuz kalır. Kendi cevabını da alamaz kalır öyle.

Ben bu seferlik, sizin karikatürize ederek duygularınızı dışa vurduğunuz eleştiriyi, ironi ile size iade ettim. Başka bişi yok kızmayınız.
0
simor
ek: tabi yanına emoticon eklememiş olmam eksik kılmış ilk yorumumu o da ayrı :).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net´e soralım: Programcı Verimliliği, UML, DSM

FZ

Birden fazla programcının belli bir sektöre yönelik olarak geliştirdikleri ve pek çok farklı insan tarafından kullanılacak olan uygulama programlarını geliştirmek belli bir dilde ``kodlama´´ bilgisinden çok daha fazlasını getirir. Bu tür projelerin geliştirilmesi için yazılım mühendisliği disiplini bağlamında pek çok metodoloji, disiplin, vs. önerilmiş, denenmiştir. Bunlardan en önemlisi, en ciddi mantalite değişkliği belki de nesneye yönelik programlamadır.

Nesneye yönelik programlama kavramı tüm dünyayı etkilemiş ve başka kavramların, soyutlamaların, vs. ortaya atılmasına yol açmıştır. UML yani "Unified Modelling Language" son yıllarda epey popülerdir ve bunu geliştiren ekibin geliştirdiği RUP (Rational Unified Process) de yazılım mühendisliğini bir üst seviyeye taşıma iddiasındadır.

fazlamesai.net'e Soralım: Getter ve Setter Şeytani Mi?

anonim

Linux-programla listesinde Nesne Tabanlı Programlama ile ilgili bir mesaj dizisini okurken Java'da sürekli kullanılan "getter/setter"larla ilgili bilgimi tazelemek istedim. Karşıma bir hayli ilginç makaleler çıktı...

fazlamesai'ye soralım: Tek bir işletim sistemini dayatmanın hukuki boyutu nedir?

pinguar

Yaklaşık 4 senedir kullandığım emektar dizüstü bilgisayarımda düzeltilemeyecek bazı sorunlar çıkınca bana da yeni bir bilgisayar almak farz oldu. Kısa bir araştırmadan sonra gözüme ihtiyaçlarımı karşılayacak türden bir dizüstü bilgisayar kestirdim. Ama tahmin edersiniz ki üzerinde Windows XP işletim sistemi ile geliyor.

fazlamesai.net'e soralım: En iyi üniversiteyi/bölümü nasıl buluruz?

bm

Yeğenim bu sene üniversite piyangosuna katılacak. Bilgisayar bilimleri veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyor. Piyangodan istediği yeri çıkartabileceğini varsayarsak, istediği yerin neresi olması gerektiğini nasıl bileceğiz? Bu çocuğu kimlere, hangi şartlara, hangi tarz eğitim yapan bir yere teslim edeceğimizi nereden öğreneceğiz? Ben aradım bulamadım. O halde belki hangi bilgileri toplayıp ileride bu durumdaki çocuklara yardımcı olabiliriz diye düşünmemizde fayda var.

Mozilla Dükkan Kuruyor

vst

Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı: