Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

0
FZ
Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.
İddialara göre bu alet kendi kendini yönetecek (bir nevi otonomi) havada uçup araçları takip edecek ve yoldaki arabaların davranışlarını inceleyebilecek (şerit değiştirme gibi). Yani bir nevi WITAS helikopteri olacak (http://www.ida.liu.se/ext/witas).

Ayrica aynı zamanda Stanford Üniversitesindeki Dil ve Bilgi Araştırma Merkezinde bu robot helikopter ile operatörlerin iletişim kurmaları için bir arabirim geliştiriliyor (http://www-csli.stanford.edu/semlab/index.html) Bu arabirim değişik görevler için küçük yazılım ajanları kullanacak ve bunun sonucunda "Hey şu beyaz renoyu takip et, ağaca çarpma. Dur! Vazgeç, siyah kamyonu takip et!" diyebileceksiniz ve alet de bunu anlayacak.

Bu aletin bir prototipinin gelecek sene ortasında ilk deneme uçuşlarını yapması planlanıyor.

Saygılar.

İlgili Yazılar

Fazlamesai 3 yaşında

sundance

İnsan kendi doğumgününü unutur mu ? Fazlamesai unutur :) Hem de her sene.

Bundan üç yıl birkaç gün önce ilk haberimizi 8 Ekim´i 9 Ekim´e bağlayan gece yayınlamışız.

Aradan üç yıl ve bin küsur haber geçti. Fazlamesai IRC kanalı açıldı, fazlamesai.org forum ve çeviri ortamları açıldı. Tek derdimiz insanların biraz daha katılımcı olması, bir kenarda durup sadece okumak yerine, yorum yapıp fikir üretmeleri ve bunu bizlerle paylaşmaları. Eğer FM daha iyi bir site olacaksa ancak sizler sayesinde olacak bu

FZ´nin blues armonikası ve sesi eşliğinde Mutlu Yıllar Fazlamesai! (Tabi ki ogg/vorbis formatında ;)

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.

Internet - Özgürlük - Hayat

sundance

Internet özgürlüktür, peki birçok özgürlük gibi sadece parası olanların kullanabileceği bir özgürlük müdür ?
Bence değil

Peki Internet`te ne yapılabilir ?

Open-source iş modeli (The Economist)

larweda

Kısa bir süre önce Economist'te yayınlanan bu makale, her ne kadar camiada gerekli / gereksiz tartışmalar yaratmış olsa da açık kaynak felsefesinin gelişimine, geldiği noktaya ve kısıtlamalarına güzel (ama tarafsız olmayan) bir özet ortaya koymuş. Apache'nin, Mysql'in iş yapış modelleri, Firefox'un development süreci, wikipedia'nın hikayesi ve sıkıntıları, biyoteknoloji alanında iş yapan CAMBIA'nın open-source kavramını nasıl kullandığı ve tüm bu örneklerin artıları - eksileri üzerine güzel bir makale ortaya çıkmış, okuyalım, tartışalım. (makale maalesef ingilizce)

Fazla Mesai Skin´i Winamp.com sitesinde yayında!

redogre

Bir süre önce yaptığım FM skini winamp tarafından yayınlandı sonunda. Hem de 29 kere download edilmiş!
Skin'in linki burada.Winamp FM Skini
Henüz bir yorum yapılmamış... Yorumlarınızı bekliyorum...