RobotCub: Yeni ve İddialı bir Robot Projesi

0
FZ
Avrupa Komisyonu tarafından Unit E5 "Cognition" projesi kapsamında 5 yıl boyunca desteklenecek RobotCub projesi çalışmalarına başladı. Projenin amaçlarından biri gerçek robot ürünleri üzerinden insan bilişsel faaliyetlerine dair daha çok bilgi sahibi olmak. Bu yüzden bilgisayar bilimlerinin yanısıra bilişsel sinirbilim gibi bilim dallarından araştırmacılar çalışacaklar. Proje platformu açık kodlu yazılım prensiplerine göre geliştirilip dağıtılacak.

Hedefler arasında 2.5 yaşındaki bir çocuk boyutlarında ve yeteneklerinde insansı bir robot geliştirmek de var.

Görüşler

0
mentat
Bir de Japon yapmış durumu var ki, Hiroshi Ishiguro abimiz (http://www.ed.ams.eng.osaka-u.ac.jp/), bir konferansta (ICMI05) konuşmasını dinlemiştim, şovunu izlemiştim desem daha doğru olur, millet yapay zeka, robot falan derken, eleman ben kızıma benzer şunu yaptım falan şeklinde tüm izleyenleri dumura uğratmıştı. Konuşmasının ana konusu insansı algılama özelliği olan yapay dokular vs gibi bir şeydi. videoları mutlaka izleyin derim linkteki.
0
mentat
yorumuma yorum katayım; japon projenin hiçbir şekilde yapay zeka, bilişsel süreçler, insansılık vs üzerine bir boyutu yoktu. sadece insana çok benzeyen, mekanik robot yapma ile ilgileniyordu. bir nevi kukla idi yani.
0
sefalet
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3159

Sen adamı dinlediysen biz de haberini geçtik. :)
0
FZ
Japonlar yaşlılara, emeklilere hizmet edecek genç bulamıyorlar o yüzden de insansı robot yapmaya çalışıyorlar, nasıl olsa para bol, yaşlı Japonların çou bastırır parayı alır bu robotları... gibisinden bir geyik dolanıyor etrafta. Doğruluk payı nedir bilemem. (Nerede kaldı geleneksel Japon sevgi, saygı, sadakat, itaat anlayışı...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fare beyninde insan nöronları...

anonim

Araştırmacılar, 14 günlük fare ceninlerinin beyinlerine yaklaşık 100 bin insan cenini kök hücresi yerleştirdi. Fareler, beyinlerinde binde bir oranında insan hücresiyle dünyaya geldi. İnsan kök hücreleri, nakil işleminden iki ay sonra beynin değişik bölgelerinde yerlerini aldı. Bu insan nöronlarının, nakil işleminin üzerinden 18 aygeçtikten sonra da normal elektriksel faaliyete sahip olduğu belirlendi.

Şempanzelerin Kısa Erimli Görsel Hafızası İnsanlarınkinden Üstün

FZ

Yapılan yeni bir araştırma, şempanzelerin görsel hafızasının insanlarınkinden çok daha üstün olduğunu ortaya koydu.

Tetsuro Matsuzawa'nın yürüttüğü araştırmada, genç şempanzelerin performansı üniversite öğrencilerini geride bıraktı.

Araştırma kapsamında bir ekran üzerinde rakamların nerede olduğunu ve sıralarını hatırlamak üzerine çalışmalar yapıldı.

Şaşırtıcı videoyu izlemek için devam edin:

85 Milyon Bilinmeyenli Denklemi Çözdüler

FZ

Bilkent Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, 85 milyon bilinmeyen içeren dünyanın en büyük bilişimsel elektromanyetik problemini çözerek bir dünya rekoruna imza attılar.

Önceki rekorda da isimleri bulunan araştırmacıların son çalışmaları, savunma sanayinde radar, uydu ve uzaktan algılama sistemlerinde çok daha ileri teknolojilerin geliştirilmesi aşamalarında da kullanılabilecek.

Kaynak: NTVMSNBC

I. Ulusal Kriptoloji Sempozyumu

FZ

1. Ulusal Kriptoloji Sempozyumu, ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü tarafından 18-20 Kasım 2005 tarihleri arasında düzenleniyor.

Etkinliğin davetli konuşmacıları arasında yer alan Subhamoy Maitra'nın, "Cryptographically Significant Boolean Functions" ve "Cryptanalysis of Digital Watermarking" konularında birer konuşma yapacağı da aktarılan bilgiler arasında. konularında, 50'şer dakika süreli ve İngilizce iki konuşma yapacaktır.

Türkçe Bilişsel Bilim Sitesi

FZ

Bilişsel Bilim ülkemizde çok az sayıda kişinin farkında olduğu ve üzerinde çalıştığı bir bilim dalı. Tamamen bu konuya adanmış bu sitenin amacı hem bilişsel bilim konusunda çalışanları ve bu konuya ilgi duyanları bir araya getirerek birikimlerini paylaşacakları bir ortam oluşturmak hem de kamuoyuna bu yeni bilim dalını ve önemini anlatmak.