Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

0
FZ
2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.

Görüşler

0
julyano
haberi 27 ağustosta yapmıştım, gerçekten üniversite ile sanayi işbirliğine örnek teşkil edecek bir konu.

http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=296
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

larweda

Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Adobe itiraf etti ! Kalpazanlığa karşı koruma koyduk

sundance

Dünyaca ünlü grafik yazılımları üreticisi Adobe (Photoshop vs.) Associated Press'de yeralan habere göre yazılımlarına birçok ülke parasının scan edildikten sonra editlenememesini sağlayan bir teknoloji yerleştirdiklerini itiraf etti!

Bir kullanıcının Photoshop CS ile $20'lık bir banknotun resmini açmaya çalıştığında karşılaştığı garip durumu bildirmesi ile böyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Adobe yetkilileri büyük tepki topladı. Bir Micros~1 yetkilisi sözkonusu teknolojinin Windows'da bulunmadığını belirtirken, sözkonusu teknolojinin Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve AT ülkelerine yayılmış 27 bankanın ortak olarak geliştirdiği bildirildi. Dahası Ulead'in bir başka yazılımında da aynı teknoloji kullanılmakta.

Ne demişler Paranoyak olmanız, herkesin sizin peşinizde olmadığı anlamına gelmez :)

Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

Soulblighter

Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

OSEC

22 Mart 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.