Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

0
larweda
Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)

Görüşler

0
murat09
Pazartesi, sabah 9:20 itibariyle Aydın'da pek çok eczaneye (XP kullanır çoğu) bu virüs bulaşmış durumda. Durumun ciddiyetinin dikkate alınarak güncellemelerin yapılmasını önemle belirtirim...
0
tarrega
Valla bu sefer hazirlikliyiz (kurumsal sirketler), bundan sonra hicbir zaman blaster gibi bir durumla karsilasilacagini da sanmiyorum. MS'dan bununla ilgili yama ciktigindan beri en az 3 kez mail ile ve bir kez de telefonla uyarildim, daha ne yapsinlar. Tabi son kullanici (ev bilgisayari vb) tamamen farkli bir kulvar, orada daha MS'un yapmasi gerekenler var diye dusunuyorum.
0
murat09
Kurumsal ağı yeterince gelişmiş ağlarda bir sorun yaratmıyor doğru. Elinizde sağlam bir -birkaç router, eh şöyle biraz hızlısından -ve pahalısından- bir ADSL/Leased Line olduktan sonra, XP leri auto-updateye ayarlar çıkarsınız olur biter :) Evimde XP/Dial up var orada da bir problem çıkmadı (bir kere toplu olarak yamaları kurmuştum, sonra ufak tefek yamalarla sistem kendini koruyabiliyor)
Fakat bugün buranın en büyük firmalarından birinde çalışan bir arkadaş, işyerlerine Sasser -Gaobot - LSAss bulaşan yüze yakın makineden sözediyordu. Bazı makinelerinde XP güncellemesini Microsoft Update sitesi 'ürün anahtarınız geçerli değil' diyerek geri çeviriyormuş, malum reset crack'ini kullandıkları için. Akıllara ziyan bir olay aslında. Neyse klavyemin çenesi fazla düşmesin. Bulaşanlara geçmiş olsun, bulaşamayanlara da tebrikler, hani o Blaster bulaşamayan türden OSları kullandıkları ve kullandırdıkları için :-)
0
cayfer
Geçen gün internette dolaşırken bu tip sorunlara karşı
kesin bir çözüm bulunduğunu öğrendim. Virüslerle solucanlarla başınız dertteyse siz de buraya [www.distrowatch.com] bir göz atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

darkhunter

Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

Phrack #63

sakpolat

Merakla beklenen Phrack dergisinin 63. sayısı yayınlandı.
http://www.phrack.org

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...