RTUK@internet

0
ganzo66
Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!
İnternette dolaşan bir ‘‘net geyik’’ gerçek oluyor. Söz konusu ‘‘geyik’’te internet Türk icadı olsaydı nasıl olurdu sorusuna yanıt aranıyordu ve bunu bulanın Türkler olması halinde internete girebilmek için nüfus sureti, ikametgáh, savcılıktan temiz raporu, nüfus kağıdının fotokopisi, 4 fotoğraf, parmak izi isteneceği iddia ediliyordu. Bunu yazan sıkı bir şaka yaptığını düşünerek kaleme almıştı bunları. Ancak uygulama bunun bile ötesine geçecek gibi görünüyor. Çünkü 3984 sayılı yasada değişiklik yapacak yasa tasarısına eklenen bir maddeyle WEB sitesi açacak olanların valiliğe başvurması, her web sitesinin 21 yaşını aşkın en az lise mezunu bir sorumlu müdür istihdam etmesi isteniyor. Böylelikle sanal ortamı zapturapt altına alabileceklerini düşünüyorlar. Böylesine cahilce bir olay ben görmedim. Çünkü gidip yurtdışından bir domain aldığınız zaman bunların hiçbiri istenmeyeceği için, ‘‘tr’’ sonlu web siteleri bitecek ve herkes gidip başka ülkeler üzerinden domain alacak. Yani hiçbir şey değişmeyecek. İnternetin bir iftira, bir pislik, bir karalama aracına dönüşmesi herkes gibi beni de rahatsız ediyor. Zaten dünya da bu sorunla uğraşıyor. Ama Türkiye'nin kendi başına aldığı böyle bir karar hiçbir şeyi çözmez. Sadece ve sadece Türkiye'nin net'teki gelişimin bir miktar dışında kalmasına yol açar. O kadar.

Görüşler

0
ninja-g
www.rtuk.org.tr gulup gecitigim bir adrestir.
sevgiler ve saygilar
0
anonim
sonuna kadar katılıyorum sana ve böyle bir kanunun yürürlülüğe girmesiyle beraber yapılacak her tür protestoya da katılacağım. protestoyla hiç birşey olmaz fakat bir ay bile internete girmezsek anlarlar ne kadar farkettiğini...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şekil İtibariyle Hotmail

mambo

Bugün bilgisayarımı açtım her zamanki gibi önce icq daha sonra da hotmail`ime bakmaya yeltendim, her zamanki gibi ağır ağır açılmaya başladı. Hotmail`deki abiler baya uğraşmışlar ve Hotmail`i yeniden yaratmışlar. Tasarım olarak gerçekten güzel olmuş ama her zamanki ağırlığı devam ediyor bir de hız olayını halletseler gerçekten çok güzel olacak. Ama şekil bazında başlayan değişiklik belki hıza da yansır(!)
Mail gönderme menüsünde adres defterindeki isimler kenarda duruyor. Devamlı mesaj yolladığınız kişilere sadece bir tıklama ile mail yollayabiliyorsunuz. Bunun gibi ufak ama işinizi kolaylaştıran kısa yollar da mevcut....
Ayrıca havaların çok ısınmış olması sanırım en çok servis sağlayıcıların işine yaradı icq`yu her açtığım da hemen hemen listenin yarısı online durumda oluyor millet bu sıcakta dışarda dolanmak yerine evimde otururum açarım bilgisayarımı nette dolanırım diye düşünüyor herhalde(ya da işsizlikten)...

Virüste 2001´in Top 10´u...

esse

www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

Internet'in sahipleri

auselen

Başlık sansasyonel fakat "Asia Green IT System Bilgisayar San. ve Tic. Ltd. Sti." da kim?

http://www.iana.org/domains/root/db adresine denk gelince merak ettim, biraz sed ile güreşip aşağıdaki listeyi oluşturdum.

$ curl -s http://www.iana.org/domains/root/db | xmllint --html --xpath "//table/tbody/tr/td[1]/span/a|//table/tbody/tr/td[2]|//table/tbody/tr/td[3]" - 2>/dev/null...

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)