Ruby Kullanıcı Kılavuzu Artık Türkçe

0
anonim
Ve en sonunda Ruby ile ilgili Türkçe bir başlangıç belgesi bulunuyor. Orjinali Ruby'nin yaratıcısı Yukihiro Matsumoto ( a.k.a Matz ) tarafından yazılan belge Pınar Yanardağ tarafından Türkçe'ye kazandırıldı. Bu belgenin yeni başlayacak tüm Ruby meraklılarının eğlencelerine katkısı olacağına inanıyor, ayrıca bir ilki gerçekleştirmesinden dolayı Pınar Hanımı tebrik etmek istiyorum. Herkese mutlu kodlar dilerim...

Görüşler

0
Anduril
Çok teşekkür ediyorum belgeyi hazırlamada katkısı olan herkese. Ruby hakkında döküman bulmak zordu cidden. Güzel bir çalışma , teşekkürler tekrardan.
0
Anduril
Yalnız "Dizgiler" ve "Tekil Metotlar" kısımlarının linkleri hatalı. Uyarması benden :)
0
fevzinet
evet bu linki takip ederseniz dogrju versiyona ulasabilirsiniz.
http://projects.comu.edu.tr/fra/ruby_kullanici_kilavuzu/
0
FZ
Uğraşan kişiye teşekkürlerimi iletiyorum. Ruby'nin Türkiye'de tanınmasında ve yaygınlaşmasında faydalı olacaktır mutlaka.

accessor için erişgeç ve statement delimiter için deyim sınırlayıcı demek cesurca bir girişim olmuş, bakalım tutacak mı ;-)
0
necdeath
Aldığım duyumlara göre Pınar Yanardağ şimdi de http://www.ruby-doc.org/docs/ProgrammingRuby/ adresindeki Programming Ruby kitabını çeviriyormuş. Kolaylıklar diliyorum.
0
pinguar
Ruby Kullanıcı Kılavuzu'nun en son gözden geçirilmiş ve düzenlenmiş haline buradan erişebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Administrative tools

HoLY

Dsniff, MRTG, IP Flow Meter, Tcpdump, NTOP, Ngrep ve diğerleri hakkında açıklamada bulunan PDF formatında bir döküman. Neden ve nasıl ağı dinleyebileceğimizi örneklerle de açıklamışlar saolsunlar:) Döküman bu linkte

Firewall Engelini Aşıp Evden Çalışmak İsteyenler İçin: revinetd

FZ

Uzunca bir zamandır heterojen ağ ortamlarında, firewall idi, sistem yöneticisinin kaygıları idi, evden ofisteki ağa bağlanma idi, filanca yazılım falanca iş için uygun ama her şey için değil... vs. gibi dertlerle boğuşurken eMBA yazılım ekibimizden Ercümend Oyuktaş'ın keşfettiği minik bir yazılım ile dertlerimize son verdik.

Okuyacağınız kılavuzun işinize yaramasını ümit ederiz. Yazının orjinaline buradan erişebilirsiniz.

e-Bergi Kasım 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

e-bergi Kasim 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle! Hala tıklamadınız mı?

Türkçe Döküman portalı BELGE-TR

conan

BELGE-TR Galatasaray Üniversitesi Linux Kullanıcıları Grubunun yürütmekte olduğu bir türkçe döküman portalı projesi.

Linux için türkçe döküman arayıp bulabilmek için bence iyi bir başlangıç yeri. Portal`da Belge`ler, FTP Adresleri, Dernekler, Haberler, Kişisel Sayfalar, Kullanıcı Grupları, Projeler, Ticari Linux, Yansılar, Yazılım gibi alt başlıklarda kayıtlı 100`den fazla link var.

Kendi linklerinizi de eklemeniz mümkün olduğundan portal gelişime açik gözüküyor.

Özgür Lineer Cebir Kitabı

FZ

Bilgi Üniversitesi'nin matematik bölümü e-posta listesine, oradan da bilgisayar bilimleri e-posta listesine gelmiş keyifli bir e-posta: İnanılması güç bir olay! "An open-source linear algebra text book" Open source (açık kaynak) olayının matematiğe katkısı olacağını nereden tahmin edebilirdim. Ama böyle bir proje var. Yapılmış, yapılıyor, yapılacak.

Internette bir matematik profesörünün başlattığı projeyle tamamen ücretsiz olarak (bu ücretsiz olma durumu yasal olarak da güvence altına alınmış!) bir lineer cebir kitabı yazılıyor. Hatta versiyonları var, sürekli güncelleniyor! En son 2006 şubatında güncellenmiş. Vereceğim site sırf bu iş için hazırlanmış! Çok değişik versiyonlarda sonuna kadar ücretsiz bir lineer cebir kitabı!